WaterWijzer rond de Rotte en Zomerfestival Zevenhuizerplas

Onlangs ontvingen wij het positieve bericht dat Provincie Zuid-Holland Stichting Plezierrivier de Rotte subsidie verleend op twee door ons aangevraagde projecten: Waterwijzer rond de Rotte en Zomerfestival Zevenhuizerplas. De projecten vinden in 2018 en 2019 plaats.
Start project WaterWijzer rond de Rotte voor basisschoolleerlingen
De tweede editie van het project WaterWijzer rond de Rotte gaat binnenkort van start. Met WaterWijzer willen wij kinderen meer verbinden met natuur èn de Rotte. Dit doen wij door leuke en leerzame buitenlessen te verzorgen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Kinderen gaan tijdens deze lessen met ‘hart’, ‘hoofd’ en ‘handen’ zelf spelenderwijs allerlei wonderlijk waterleven ontdekken. Ervaren natuur- en milieu-educatief medewerkers van Stichting NatuurWijs geven deze lessen. De inzet is 2.000 kinderen te bereiken in de komende twee schooljaren via het lesprogramma. Scholen kunnen hier gratis aan deelnemen. Op het programma staat daarnaast de uitgave van het vernieuwde Paspoort Rotte. Dat is een leuk boekje vol vragen en tips voor kinderen om zelf met familie en vrienden de waternatuur rond de Rotte verder te ontdekken. Eric Kortlandt zorgt als projectleider voor de uitvoering van WaterWijzer in opdracht van de Stichting Plezierrivier.
Zomerfestival Zevenhuizerplas 
Het tweede project betreft de organisatie van een nieuw evenement voor de beleving van waternatuur en watersporten: Het Zomerfestival Zevenhuizerplas. Dankzij de pas verleende provinciale groenparticipatie subsidie starten de voorbereidingen voor dit evenement binnenkort. 
Met het evenement willen we voor jong en oud de beleving van waternatuur en watersporten promoten. Hiervoor zijn er allerlei watersafari’s om met experts de fascinerende natuur te ontdekken in en om de Zevenhuizerplas. Dit kan variëren van bezichtiging van fraaie lepelaars met biologen tot enorme snoeken met beroepsvissers. Proeven kan ook: van watermunt tot waterpeper alsook van superfood zoals de waterkers. Daarnaast zijn er allerlei exhibits, workshops en culturele activiteiten zoals zelf rieten manden maken en magnifieke zandkastelen bouwen. Er zijn bovendien diverse sportclinics om zelf watersportervaring op te doen van snorkelen/ duiken  tot kanoën, roeien en surfen. Dit evenement is gepland op zaterdag 29 juni bij Lake 7 aan de westkant van de Zevenhuizerplas.