Waterfestival aan de Rotte

Beleef het Waterfestival aan de Rotte op zaterdag 31 augustus bij de Crooswijksebocht en Zwaanhalskade in Rotterdam. De Crooswijksebocht en Zwaanhalskade zijn tussen 10.00 en 18.00 uur een heerlijke plek voor plezier op en aan de Rotte. Stap in de CroosPont, kano of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace. Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, waar je op je strandstoel met relaxte loungemuziek kunt genieten van een drankje. 

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Programma Waterfestival aan de Rotte

Wateractiviteiten op Plezierrivier de Rotte

Kom naar de Rotte om het plezier op deze rivier te beleven. Er zijn kano’s, sloepen, roeiboten en SUP’s om mee te varen, plastic vissen, waterballen waar kinderen en volwassenen mee het water op kunnen en een rondvaartboot die verder de Rotte opvaart. Alle activiteiten zijn gratis!

Wil jij plastic vissen uit de Rotte met Plastic Whale? Meld je dan vooraf aan via dit formulier. Voor de overige activiteiten hoef je je niet aan te melden (behalve de Drakenbootrace op de Rotte).

Waterfestival aan de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Op zaterdag 31 augustus is de derde editie van deze race. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. En dit keer op plezierrivier De Rotte!

De race is van 10.00 tot 18.00 uur aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Vooraf aanmelden is verplicht. Klik hier voor meer informatie.

Drakenbootrace op de Rotte

Rottemeren in de Stad

Voor het Waterfestival halen wij de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de imker en de boswachter van Staatsbosbeheer en test je behendigheid op het obstakelparcours.

Strand aan de Rotte

Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Bereikbaarheid

Het Waterfestival aan de Rotte is te bereiken te voet of per fiets, auto en openbaar vervoer. Wij verzoeken echter iedereen om niet met de auto te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid en de hoge parkeerkosten.

Per fiets
Kom je per fiets houdt dan de Crooswijksebocht aan als bestemming. Er is geen bewaakte fietsenstalling. Wel staan er dranghekken om je fiets te stallen.

Per openbaar vervoer

Vanaf de dichtstbijzijnde Openbaar Vervoershalte is het evenemententerrein zo’n 3 minuten lopen. Je kunt zoeken op bushalte Crooswijksebocht of bushalte Kerkhoflaan. Op ongeveer 10 minuten van het evenemententerrein bevindt zich bus- en tramhalte Zaagmolenbrug. Treinstation Noord bevindt zich op zo’n 20 minuten lopen van het terrein.

Kijk op de websites van het RET, NS of 9292ov voor jouw route.

Parkeren

Let op: voor de auto is er geen/beperkt parkeergelegenheid. In de wijk is het betaald parkeren. Wij adviseren iedereen dan ook om niet met de auto te komen. Kijk op www.rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie.

Voor de fietsen wordt een fietsenstalling geplaatst. Er is geen bewaakte stalling. Het plaatsen van je fiets is op eigen risico.

Neem jij het op tegen de winnaar van 2017?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul het contactformulier in

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Partners

Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Stichting Plezierrivier de Rotte
  • Ondernemersvereniging de Rotte(meren)
  • Gemeente Rotterdam
  • Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk
  • Wijkraad Noord
  • www.ookditisderotte.nl
  • en meer

Tot ziens bij het Waterfestival aan de Rotte