Waterfestival aan de Rotte – Ommoord

Beleef het Waterfestival aan de Rotte op zaterdag 8 juni 2024. Dit keer op een NIEUWE locatie! Van 10.30 tot 16.30 uur is Natuurstadlocatie kinderboerderij De Blijde Wei DE plek waar je wil zijn. Er is plezier op het water met kano’s, kajaks, sloepen en SUP’s om mee te varen. De boswachter, een imker en diverse natuurexperts van Natuurstad staan klaar om hun passie te delen. Er is een uitdagende klimwand. Er zijn wandelingen van de werkgroep Ommoordse Veld. Bezoekers kunnen hun steentje bijdragen aan de Plasticvrije Rotte met Troeptrimmen en Troepvissen of neerstrijken op het terras van de Blijde Wei en genieten van alle activiteiten. Het is een dag waarbij bewoners elkaar ontmoeten, actief en in beweging zijn en met elkaar plezier beleven op dat mooie plekje aan de Rotte in Ommoord. 

Kom en Ontdek!

Of je nu een natuurliefhebber, een avonturier of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld om ons heen, er is voor elk wat wils bij het Waterfestival aan de Rotte. Kom en sluit je aan bij ons voor een dag vol ontdekkingen, verwondering en plezier in de natuurlijke pracht van de Rotte en haar omgeving. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Nieuwe locatie!

Voor de 5e editie van het Waterfestival strijken we neer op een nieuwe locatie: kinderboerderij de Blijde Wei van Natuurstad. Hier maak je op een speelse manier kennis met boerderijdieren. Er leven onder andere koeien, paarden, kippen en diverse knaagdieren. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stallen. Er kan bovendien lekker gespeeld worden in de speeltuin. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Programma Waterfestival aan de Rotte

Zaterdag 8 juni 2024 – van 10:30 tot 16:30 uur

Doorlopend

ActiviteitOrganisator
Rondvaart – Terrasboot Rio Molino
Rondvaart – Kajuitboot met de boswachterStaatsbosbeheer
Rondvaart – PlasticvissenPlastic Whale Rotterdam
Rondvaart – sloepGeen Boot Wel Varen
Kanoën en kajakkenOutdoor Valley
SUP-penKlean Up Klup
Waterdiertjes onder de LoepNatuurstad
Vogels spotten in de vogelhutNatuurstad
Ontmoet een imkerAmbrosiusgilde Rotterdam
De Rotte Plasticvrij – Word jij Ambassadeur?De Rotte Plasticvrij
Ook dit is de Rotte – Ontdek wat er te doen isStichting Rotte Partners
Balance Bridge – EvenwichtsspelOutdoor Valley
Mobiele KlimwandAttractieverhuur TimTom
Diverse activiteitenScouting De Argonauten
Diverse spellen – Levensgroot Mikado, Jenga, Ringwerpen, Touwtrekken, ZandzakwerpenSt. Plezierrivier de Rotte
Onmoet de dieren van de kinderboerderijKinderboerderij De Blijde Wei – Natuurstad
DJ met muziekRichard & Richard
Eten & drinkenDe Groene Kikker

Vaste tijden

AanvangstijdenActiviteitOrganisator
10.45 uur | 12.45 uur | 14.45 uurSlootjesdieren vangen met gids (ca. 45 minuten)Natuurstad
11.00 uur | 14.00 uurVan Water Weten Wandeling (ca 30 min.)Werkgroep Ommoordse Veld
11.15 uur | 13.15 uur | 15.15 uurTroeptrimmen (ca. 30 min.)De Rotte Plasticvrij
11.45 uur | 13.45 uur | 15.45 uurVogels spotten met gids (ca. 45 min.)Natuurstad

Beleef Waterpret op de Rotte

Kom naar de Rotte en ontdek het plezier van bewegen op en rond deze prachtige rivier! Of je nu wilt peddelen op het water, genieten van een ontspannen rondvaart of gewoon de frisse lucht wilt opsnuiven langs de oevers, er is voor elk wat wils. 

Gratis Waterpret voor Iedereen!

Het beste van alles is dat alle wateractiviteiten tijdens het Waterfestival aan de Rotte gratis zijn! Of je nu een ervaren watersporter bent of voor het eerst het water op gaat, iedereen is welkom om deel te nemen aan de waterpret. Dus pak je zwemkleding, smeer je in met zonnebrandcrème en kom genieten van een dag vol plezier en avontuur aan de Rotte!

Peddelavonturen

Stap aan boord van een kano, kajak of SUP en verken de Rotte vanaf het wateroppervlak! Voel de opwinding terwijl je over het glinsterende water glijdt, omringd door het serene landschap en het rustgevende geluid van kabbelende golven. Of je nu alleen bent, met vrienden of met het hele gezin, peddelavonturen op de Rotte zijn een geweldige manier om te genieten van de natuur en actief bezig te zijn.

Ontspannende Rondvaarten

Laat je verwennen aan boord van een van onze comfortabele rondvaartboten en geniet van een ontspannen tocht over de kalme wateren van de Rotte. Laat je verrassen door het prachtige uitzicht langs de oevers terwijl je verder de rivier opvaart. Of je nu op zoek bent naar een rustige middag op het water of een romantische avondcruise, onze rondvaarten bieden een unieke en onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

Ontdek de natuur

Welkom bij het Waterfestival aan de Rotte, waar we de prachtige natuur om ons heen vieren en verkennen! We nodigen je uit om de wonderen van de natuur te ontdekken, onder begeleiding van ervaren natuurexperts en enthousiaste gidsen.

Ontmoet de Natuurexperts

Ontmoet onze imker, leer over het belang van bijen voor ons ecosysteem en proef de heerlijke honing die ze produceren. Maak kennis met de boswachter en leer over het diverse leven dat onze bossen te bieden hebben. En ontdek samen met de natuurexperts van Natuurstad de fascinerende wereld van waterleven.

Ga mee op Natuurexcursie

Dompel jezelf onder in de natuur met onze boeiende excursies en activiteiten. Ga mee op een vogelspotting avontuur onder begeleiding van ervaren vogelkenners van Natuurstad. Leer meer over de diverse vogelsoorten die de omgeving van de Rotte thuis noemen terwijl je ze in hun natuurlijke habitat observeert.

Voor de avontuurlijke zielen bieden we de mogelijkheid om slootjesdieren te vangen en te bestuderen, onder begeleiding van onze natuurgidsen. Ontdek de verbazingwekkende diversiteit van het waterleven en leer meer over de delicate balans van ons ecosysteem.

Wandel mee en verken

Sluit je aan bij de werkgroep Ommoordse Veld voor een inspirerende wandeling langs het water tijdens de “Van Water Weten in het Ommoordse Veld” wandeling. Tijdens deze korte, maar informatieve wandeling, zul je de invloed van de rivier de Rotte op de weilanden ontdekken.

De gids belicht verschillende punten langs de route, waardoor je een diepgaand begrip krijgt van dit prachtige, waterrijke gebied. Leer over de geschiedenis, de flora en fauna en de ecologische betekenis van de Rotte en haar omgeving.

Aan de slag voor ‘De Rotte Plasticvrij’

Doe mee aan een belangrijke missie om onze geliefde Rotte en het prachtige Ommoordse Veld te helpen beschermen en op te schonen! Met troeptrimmen en plasticvissen bieden we twee geweldige manieren om samen te komen en een verschil te maken voor het milieu.

Plasticvissen: Vang het Afval, Red de Natuur

Stap aan boord van de plasticvisboten van Plastic Whale Rotterdam en help mee om plastic en ander afval uit de Rotte te verwijderen. Gewapend met grijpers en zakken gaan we op jacht naar drijvend afval en vuilnis dat onze waterwegen vervuilt. Door plastic te vissen, kunnen we voorkomen dat dit schadelijke materiaal terechtkomt in de leefomgeving van vissen, vogels en andere dieren. Samen kunnen we een verschil maken en een schonere, gezondere omgeving creëren voor ons allemaal.

Troeptrimmen: Wandel, Ruim op, Herhaal

Met troeptrimmen combineren we lichaamsbeweging met milieuvriendelijke activiteiten. Wandel met elkaar langs de oevers, stop om afval op te rapen en herhaal dit proces terwijl je geniet van de frisse lucht en het prachtige landschap om je heen. Door samen te werken, kunnen we een positieve impact hebben op de gezondheid van onze waterwegen en de biodiversiteit in de omgeving.

Actie en avontuur

Kom in beweging en laat je verrassen door een dag vol actie en avontuur aan de prachtige oevers van de Rotte! Of je nu op zoek bent naar uitdagingen op een balansparcours, de hoogte wilt opzoeken op een mobiele klimwand of gewoon wilt genieten van andere spannende activiteiten, er is voor elk wat wils. 

Balansparcours en Klimwand

Test je balans, behendigheid en moed op ons balansparcours, waar je je een weg baant over verschillende obstakels en uitdagingen. Of klim naar nieuwe hoogten op onze mobiele klimwand en geniet van het adembenemende uitzicht over het Ommoordse Veld terwijl je de top bereikt.

Diverse Activiteiten

Er zijn tal van andere activiteiten om van te genieten aan de Rotte. Sluit je aan bij de lokale scoutinggroep voor leuke spellen en activiteiten in de buitenlucht, laat je meeslepen door de beats van onze DJ en geniet van verfrissende drankjes op ons gezellige terras. Of je nu wilt relaxen, dansen of gewoon nieuwe vrienden wilt maken, het Waterfestival aan de Rotte is de plek om te zijn.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Het Waterfestival aan de Rotte is te bereiken te voet of per fiets, auto en openbaar vervoer. Wij verzoeken om niet met de auto te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid en de hoge parkeerkosten.

Per fiets
Kom je per fiets houdt dan kinderboerderij De Blijde Wei aan als bestemming. Er is geen bewaakte fietsenstalling. Wel staan er dranghekken om je fiets te stallen.

Per openbaar vervoer

Vanaf de dichtstbijzijnde Openbaar Vervoershalte is het evenemententerrein zo’n 5 minuten lopen. Je kunt zoeken op bushalte Brantingweg. Op ongeveer 15 minuten van het evenemententerrein bevindt zich metrohalte Romeynshof.

Kijk op de websites van het RET, NS of 9292ov voor jouw route.

Parkeren

Let op: voor de auto is er geen/beperkt parkeergelegenheid. Wij adviseren iedereen dan ook om niet met de auto te komen. Kijk op www.rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie.

Voor de fietsen wordt een fietsenstalling geplaatst. Er is geen bewaakte stalling. Het plaatsen van je fiets is op eigen risico.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul het contactformulier in

Partners

Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Stichting Plezierrivier de Rotte
 • Natuurstad Rotterdam
 • Gemeente Rotterdam (Programma Rotterdamse Rotte)
 • Wijkraad Ommoord (Prins Alexander)
 • Ondernemersvereniging de Rotte(meren)
 • Outdoor Valley
 • De Rotte Plasticvrij
 • Werkgroep Ommoordse Veld
 • Waterscouting De Argonauten
 • Ambrosiusgilde Rotterdam
 • Geen Boot Wel Varen
 • Rio Molino
 • Plastic Whale Rotterdam
 • Staatsbosbeheer
 • Ook dit is de Rotte
 • DJ’s Richard en Richard
 • en meer

Tot ziens bij het Waterfestival aan de Rotte