Waterfestival geannuleerd

Let op: vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaat het Waterfestival op 29 augustus 2020 niet door. Momenteel onderzoeken wij of een kleinschaligere variant van het Waterfestival mogelijk is. Indien dit het geval is wordt hier op social media en de website over bericht.

Waterfestival aan de Rotte

Beleef het Waterfestival aan de Rotte op zaterdag 29 augustus bij de Crooswijksebocht en Zwaanhalskade in Rotterdam. De Crooswijksebocht en Zwaanhalskade zijn tussen 11.00 en 17.00 uur een heerlijke plek voor plezier op en aan de Rotte. Stap in de CroosPont, kano of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace. Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, waar je op je strandstoel met relaxte loungemuziek kunt genieten van een drankje. 

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Programma Waterfestival aan de Rotte

Wateractiviteiten op Plezierrivier de Rotte

Kom naar de Rotte om het plezier op deze rivier te beleven. Er zijn kano’s, sloepen, roeiboten en SUP’s om mee te varen, plastic vissen, waterballen waar kinderen en volwassenen mee het water op kunnen en een rondvaartboot die verder de Rotte opvaart. Alle activiteiten zijn gratis!

Waterfestival aan de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Op zaterdag 29 augustus is de derde editie van deze race. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. En dit keer op plezierrivier De Rotte!

De race is van 11.00 tot 17.00 uur aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Vooraf aanmelden is verplicht. Klik hier voor meer informatie.

Drakenbootrace op de Rotte

Rottemeren in de Stad

Voor het Waterfestival halen wij de Rottemeren naar de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de imker en de boswachter of test je behendigheid op het obstakelparcours. Ontdek welke vissen en in de Rotte zwemmen met een echte ecoloog. Zoek de hoogte op met de klimwand en leer pijl en boogschieten als Robin Hood.

Strand aan de Rotte

Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

750 jaar dam in de Rotte

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waar de stad Rotterdam door is ontstaan. Dat vieren wij met diverse activiteiten op en om de rivier de Rotte. Het Waterfestival aan de Rotte is daar één van! De Rotte is van iedereen. De plezierrivier kronkelt vanuit de groene achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. De rivier biedt met haar levendige kades en groene natuuroevers een plek waar je je thuis voelt en is een bron van plezier en ontspanning. Beleef 750 jaar dam in de Rotte en ontdek wat er te doen is op, aan en nabij te Rotte via www.750jaardam.nl.

Bereikbaarheid

Het Waterfestival aan de Rotte is te bereiken te voet of per fiets, auto en openbaar vervoer. Wij verzoeken echter iedereen om niet met de auto te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid en de hoge parkeerkosten.

Per fiets
Kom je per fiets houdt dan de Crooswijksebocht aan als bestemming. Er is geen bewaakte fietsenstalling. Wel staan er dranghekken om je fiets te stallen.

Per openbaar vervoer

Vanaf de dichtstbijzijnde Openbaar Vervoershalte is het evenemententerrein zo’n 3 minuten lopen. Je kunt zoeken op bushalte Crooswijksebocht of bushalte Kerkhoflaan. Op ongeveer 10 minuten van het evenemententerrein bevindt zich bus- en tramhalte Zaagmolenbrug. Treinstation Noord bevindt zich op zo’n 20 minuten lopen van het terrein.

Kijk op de websites van het RET, NS of 9292ov voor jouw route.

Parkeren

Let op: voor de auto is er geen/beperkt parkeergelegenheid. In de wijk is het betaald parkeren. Wij adviseren iedereen dan ook om niet met de auto te komen. Kijk op www.rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie.

Voor de fietsen wordt een fietsenstalling geplaatst. Er is geen bewaakte stalling. Het plaatsen van je fiets is op eigen risico.

Neem jij het op tegen de winnaar van 2017?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul het contactformulier in

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Partners

Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Stichting Plezierrivier de Rotte
  • Ondernemersvereniging de Rotte(meren)
  • Gemeente Rotterdam
  • Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk
  • Wijkraad Noord
  • www.ookditisderotte.nl
  • en meer

Tot ziens bij het Waterfestival aan de Rotte