Waterfestival aan de Rotte

Beleef het Waterfestival aan de Rotte op zaterdag 1 september bij de Crooswijksebocht in Rotterdam. De Crooswijksebocht is tussen 11.00 en 17.00 uur een heerlijke plek voor plezier op en aan de Rotte. Stap in de CroosPont, kano of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace. Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, waar je op strandstoel of zitzak met relaxte loungemuziek kunt genieten van een gezonde smoothie. 

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Programma Waterfestival aan de Rotte

Wateractiviteiten op Plezierrivier de Rotte

Kom naar de Rotte om het plezier op deze rivier te beleven. Er zijn kano’s, sloepen, roeiboten en SUP’s om mee te varen, waterballen waar kinderen en volwassenen mee het water op kunnen en een rondvaartboot die verder de Rotte opvaart. Alle activiteiten zijn gratis!

Waterfestival aan de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Op zaterdag 1 september is alweer de tweede editie van deze race. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. En dit keer op plezierrivier De Rotte!

De race is van 11.00 tot 18.00 uur aan de Crooswijkse Bocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Deelname is gratis! Vooraf aanmelden is verplicht. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden met je team.

Drakenbootrace op de Rotte

Rottemeren in de Stad

Voor het Waterfestival halen wij de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de imker en de boswachter van Staatsbosbeheer en test je behendigheid op het obstakelparcours.

Strand aan de Rotte

Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Toekomst van de Rotte

Samen met allerlei partners in de stad geeft Rotterdam de Nieuwe Maas, de Rotte en de Schie een boost. Een aantal projecten is gestart. Je leest hierover in het Rivieroevers Magazine. Andere projecten zijn nog in ontwikkeling, waaronder de Crooswijksebocht. Ook Woonstad werkt aan de ontwikkeling van de Crooswijksebocht.

Op het Waterfestival kan je in gesprek met Gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam. Laat je informeren over de plannen voor de Rotte en de Crooswijksebocht en denk mee over het vervolg. Hoe en op welke onderdelen je mee kan denken hoor je binnenkort!

Camping Crooswijk

Wil jij er een heel weekend van maken?! Dat kan! Van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september kan je van alles beleven op pop-up camping Crooswijk. Camping Crooswijk is een festival voor en door Crooswijkers en overig Rotterdams volk. Dit alles vindt plaats in het hart van Crooswijk op het Schuttersveld; een stukje onontdekt Rotterdam. In een groene oase gelegen tussen Oud en Nieuw Crooswijk. Een wijk om trots op te zijn. Dus haal je tent uit de kast, trek je badslippers aan, smeer je in met factor 50 en geniet op de camping voor en na je bezoek aan het Waterfestival aan de Rotte.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul het contactformulier in

Neem jij het op tegen de winnaar van 2017?

Tot ziens bij het Waterfestival aan de Rotte