Waterfestival aan de Rotte

Beleef het Waterfestival aan de Rotte op zaterdag 26 augustus 2023 bij de Crooswijksebocht en Zwaanhalskade in Rotterdam. Dé plek om te zijn tussen 11.00 en 17.00 uur voor plezier op en aan de Rotte. Stap in de kano, kajak, roeiboot, sup of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace. Voor de avonturier een heus obstakelparcours en een uitdagende klimwand. Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, waar je op je strandstoel met relaxte loungemuziek kunt genieten van een drankje. 

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Programma Waterfestival aan de Rotte

Beleef de historie van Crooswijk met gids

Beleef de historie van Crooswijk tijdens een wandeling met enthousiaste en deskundige gidsen. Van het ontstaan van Rotterdam, in 2021 was dit 750 jaar geleden, tot Crooswijk zoals de wijk nu is. In deze wandeling gaan we vooral op zoek naar de verbinding tussen Crooswijk en het water. De wandeling begint aan de oevers van de Rotte, de rivier waaraan de stad Rotterdam zijn naam te danken heeft. Onderweg passeer je ook een aantal andere bijzondere, met de geschiedenis van de wijk verbonden plekken. De wandelingen vinden plaats tijdens het Waterfestival aan de Rotte. Het startpunt is het informatiepunt van het Waterfestival aan de Linker Rottekade 11 in Rotterdam. Deelname is gratis. Er is beperkt plek, dus vooraf aanmelden is verstandig. Aanmelden kan via deze link.

Wateractiviteiten op Plezierrivier de Rotte

Kom naar de Rotte om het plezier van bewegen op en om deze rivier te beleven. Er zijn kano’s, kajaks, sloepen, roeiboten en SUP’s  waar kinderen en volwassenen mee het water op kunnen en een rondvaartboot die verder de Rotte opvaart. Alle activiteiten zijn gratis!

Waterfestival aan de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Een spectaculaire, competitieve race op het water! Boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, buitenlucht en muziek. Dát is de Drakenbootrace op de Rotte. Op 26 augustus 2023 is alweer de vijfde editie van deze race. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel.

De race is van 11.00 tot 17.00 uur aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Een team bestaat uit 14 tot 18 personen. Vooraf inschrijven is verplicht. Klik hier voor meer informatie.

Drakenbootrace op de Rotte

Rottemeren in de Stad

Voor het Waterfestival halen wij de Rottemeren naar de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de boswachter van Staatsbosbeheer en maak kennis met een echte bijenimker. Natuur- en Vogelwacht Rotta en WaterWijzer zijn ook van de partij. Zij laten je met plezier het groen in de stad ontdekken.

Strand aan de Rotte

Liever lekker genieten aan het water in plaats van op het water? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand.

Bereikbaarheid

Het Waterfestival aan de Rotte is te bereiken te voet of per fiets, auto en openbaar vervoer. Wij verzoeken om niet met de auto te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid en de hoge parkeerkosten.

Per fiets
Kom je per fiets houdt dan de Crooswijksebocht aan als bestemming. Er is geen bewaakte fietsenstalling. Wel staan er dranghekken om je fiets te stallen.

Per openbaar vervoer

Vanaf de dichtstbijzijnde Openbaar Vervoershalte is het evenemententerrein zo’n 3 minuten lopen. Je kunt zoeken op bushalte Crooswijksebocht of bushalte Kerkhoflaan. Op ongeveer 10 minuten van het evenemententerrein bevindt zich bus- en tramhalte Zaagmolenbrug. Treinstation Noord bevindt zich op zo’n 20 minuten lopen van het terrein.

Kijk op de websites van het RET, NS of 9292ov voor jouw route.

Parkeren

Let op: voor de auto is er geen/beperkt parkeergelegenheid. In de wijk is het betaald parkeren. Wij adviseren iedereen dan ook om niet met de auto te komen. Kijk op www.rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie.

Voor de fietsen wordt een fietsenstalling geplaatst. Er is geen bewaakte stalling. Het plaatsen van je fiets is op eigen risico.

Neem jij het op tegen de winnaar van 2017?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul het contactformulier in

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Partners

Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Stichting Plezierrivier de Rotte
  • Ondernemersvereniging de Rotte(meren)
  • Gemeente Rotterdam (Programma Rivieroevers)
  • Wijkraad Crooswijk
  • Wijkraad Oude Noorden
  • www.ookditisderotte.nl
  • diverse sportverenigingen
  • diverse buurtcentra
  • diverse maatschappelijke organisaties
  • en meer

Tot ziens bij het Waterfestival aan de Rotte