Hallo daar!

Op 29 juni was de eerste editie van de Zevenhuizerplas Experience, een nieuw, gratis evenement ter promotie van de beleving van waternatuur en watersporten. Het evenement vond plaats bij Lake7 & Beachclub7. Tussen 10.00 en 17.00 uur was er van alles te beleven voor jeugd, gezinnen èn alle natuurliefhebbers.

Ontdek de natuur op watersafari’s

Safari vogels spottenSafari met Lodewijk Hoekstra

Dè kans op een boeiende eerste kennismaking met de fascinerende natuur in de Zevenhuizerplas is meegaan met één van de flitsende natuurexpedities geleid door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. Deze expedities zijn ‘s ochtends.

Daarnaast zijn er de hele dag doorlopend verschillende korte natuursafari’s. Je kunt met experts vogels kijken door enkele vogelkolonies te bezoeken met de Qrafter, een snelle elektroboot. Vissen vangen kan met de vismeesters van HSV Groot Rotterdam: (weerhaakloos) vliegvissend vanaf een elektroboot, of door met een garnalennet op vissenjacht te gaan.  Voor waterdiertjes onderzoek staat een natuurgids van NatuurWijs klaar. Net als bij de safari’s om wilde planten te proeven.

Doe mee met creatieve workshops

Creatief Natuur daar zit muziek inCreatief zandkastelen

Je creatief uitleven kan ook: bouw zandkastelen met de bouwmeesters van WestBeach. Voor een vlotte start neem je zelf je schepje mee. Op de mini natuurfotoworkshops helpt  een fotograaf je. Hiervoor neem je je eigen  camera of mobieltje mee. En een SKVR-kunstenaar helpt je met fantasiebeestjes maken van natuurlijk materiaal uit de omgeving. Daarnaast kun je van  wilgentenen iets moois vlechten. Ook kun je meedoen met de workshop: ‘natuur, daar zit muziek in’.

Ga actief watersporten

Sportief snorkelenSportief snorkelen

Uitdagingen op het water zijn er volop.  Zo is hier het eerste open Rotterdamse kampioenschap bellyboatracen. En maak zelf kennis met allerlei watersporten. Neem een kijkje onder water duikend of snorkelend … en ga op snorkelsafari. Of houd het hoofd boven water en ga zwemmen, kayakken, suppen of zeilen. Ervaren watersportinstructeurs staan paraat om je bij te staan.

Nodig voor het watersporten is minimaal een B-diploma. Kids onder de 16 jaar kunnen meedoen met een ouder of begeleider vanaf 18 jaar.