De Rotte is cultuur

Onder begeleiding van:

  • Ruud Reutelingsperger – Observatorium
  • Jisca Bijlsma – Chabot Museum
  • Angela Verschelling – Chabot Museum

Documentatie

De workshop

Hoe sla je bruggen tussen natuur, landschap en cultuur, tussen verleden en toekomst van de Rotte? Deze workshop richt zich op het ‘Land van Chabot’ als voorbeeld.

De inrichting van onze wereld is allang niet meer het exclusieve domein van stedenbouwers, architecten, beleidsmakers etc. Ook de kunst en cultuur zijn mede vormgevers en spelen een alsmaar belangrijkere rol. Met name het co-creatie proces rondom de droom van een Land van Chabot laat zien hoe er bruggen geslagen worden tussen de systeem- en leefwereld (burgers en overheden) tussen natuur, landschap en cultuur, tussen verleden en toekomst.

Het (levens)verhaal en de blik van de schilder Henk Chabot geven ook 70 jaar later nog richting aan een visioen voor de toekomst; een panoramische blik op de Rotte waar je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt naar de wereld om je heen.

In de workshop geven we een beeld van dit proces van onderaf, hoe we stap-voor-stap te werk gaan en zoeken we samen hoe ‘de verbeelding’ een vliegwiel kan zijn voor de verdere inrichting van het Rotte Landschapspark.