Tweede editie ‘Drakenbootrace op de Rotte’

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek: een greep uit de elementen die een Drakenbootrace zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Zaterdag 1 september is de tweede editie van de Drakenbootrace op de Rotte. Doe mee met een team of kom kijken! Deelname is gratis.

Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel dat voor de tweede keer op plezierrivier De Rotte plaatsvindt!

Het parcours

Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

De teams

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Heb je zelf een drummer, dan is dat uiteraard geen probleem. Doe jij mee met een team? Meld je dan aan via www.derotte.nl/drakenbootrace

Een ware beleving

De race is niet alleen gaaf om aan mee te doen. Het is ook een ware beleving om als toeschouwer te bewonderen. De muziek, de drum, het spektakel en de explosiviteit van de races maakt dat het een genot is om naar te kijken. De kades van de Rotte bieden de ruimte aan vele toeschouwers.

Waterfestival aan de Rotte

Naast deze spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics, een klimwand en een obstakelparcours. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker uit het Rottemerengebied is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud!

Camping Crooswijk en de CroosPont

Wil jij er een heel weekend van maken?! Dat kan! Van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september kan je van alles beleven op Camping Crooswijk, een festival voor en door Crooswijkers en overig Rotterdams volk. Op zaterdag 1 september vaart een special CroosPont tussen het Waterfestival en het Schuttersveld zodat bezoekers van het ene naar het andere event kunnen varen.

Meer informatie

Ga naar www.derotte.nl/drakenbootrace. Wil je meer weten over het Waterfestival aan de Rotte en/of Camping Crooswijk, kijk dan op www.derotte.nl/waterfestival of www.campingcrooswijk.nl

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte