Nieuwsflits Augustus

De nieuwsflits augustus 2018 is vandaag verzonden.Met o.a.:

 • Succesvolle expertmeeting – verbinden van groen en de stad
 • Waterfestival aan de Rotte
 • Drakenbootrace op de Rotte
 • Rottecafé 3 september incl. vaartocht
 • Subsidie NatuurWijs en Zomerfestival Zevenhuizerplas goedgekeurd
 • Eerste half jaar Ook dit is de Rotte
 • Nieuwe gezichten in de politiek
 • De Rotte Nazomeravonden

Heb jij hem niet ontvangen? Klik hier om je aan te melden voor de verzendlijst of klik hier om de nieuwsflits direct te bekijken.

Wij wensen je veel leesplezier.

Vriendelijke groet,
Stichting Plezierrivier de Rotte

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

WaterWijzer rond de Rotte en Zomerfestival Zevenhuizerplas

Onlangs ontvingen wij het positieve bericht dat Provincie Zuid-Holland Stichting Plezierrivier de Rotte subsidie verleend op twee door ons aangevraagde projecten: Waterwijzer rond de Rotte en Zomerfestival Zevenhuizerplas. De projecten vinden in 2018 en 2019 plaats.
Start project WaterWijzer rond de Rotte voor basisschoolleerlingen
De tweede editie van het project WaterWijzer rond de Rotte gaat binnenkort van start. Met WaterWijzer willen wij kinderen meer verbinden met natuur èn de Rotte. Dit doen wij door leuke en leerzame buitenlessen te verzorgen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Kinderen gaan tijdens deze lessen met ‘hart’, ‘hoofd’ en ‘handen’ zelf spelenderwijs allerlei wonderlijk waterleven ontdekken. Ervaren natuur- en milieu-educatief medewerkers van Stichting NatuurWijs geven deze lessen. De inzet is 2.000 kinderen te bereiken in de komende twee schooljaren via het lesprogramma. Scholen kunnen hier gratis aan deelnemen. Op het programma staat daarnaast de uitgave van het vernieuwde Paspoort Rotte. Dat is een leuk boekje vol vragen en tips voor kinderen om zelf met familie en vrienden de waternatuur rond de Rotte verder te ontdekken. Eric Kortlandt zorgt als projectleider voor de uitvoering van WaterWijzer in opdracht van de Stichting Plezierrivier.
Zomerfestival Zevenhuizerplas 
Het tweede project betreft de organisatie van een nieuw evenement voor de beleving van waternatuur en watersporten: Het Zomerfestival Zevenhuizerplas. Dankzij de pas verleende provinciale groenparticipatie subsidie starten de voorbereidingen voor dit evenement binnenkort. 
Met het evenement willen we voor jong en oud de beleving van waternatuur en watersporten promoten. Hiervoor zijn er allerlei watersafari’s om met experts de fascinerende natuur te ontdekken in en om de Zevenhuizerplas. Dit kan variëren van bezichtiging van fraaie lepelaars met biologen tot enorme snoeken met beroepsvissers. Proeven kan ook: van watermunt tot waterpeper alsook van superfood zoals de waterkers. Daarnaast zijn er allerlei exhibits, workshops en culturele activiteiten zoals zelf rieten manden maken en magnifieke zandkastelen bouwen. Er zijn bovendien diverse sportclinics om zelf watersportervaring op te doen van snorkelen/ duiken  tot kanoën, roeien en surfen. Dit evenement is gepland op zaterdag 29 juni bij Lake 7 aan de westkant van de Zevenhuizerplas.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Tweede editie ‘Drakenbootrace op de Rotte’

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek: een greep uit de elementen die een Drakenbootrace zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Zaterdag 1 september is de tweede editie van de Drakenbootrace op de Rotte. Doe mee met een team of kom kijken! Deelname is gratis.

Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel dat voor de tweede keer op plezierrivier De Rotte plaatsvindt!

Het parcours

Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

De teams

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Heb je zelf een drummer, dan is dat uiteraard geen probleem. Doe jij mee met een team? Meld je dan aan via www.derotte.nl/drakenbootrace

Een ware beleving

De race is niet alleen gaaf om aan mee te doen. Het is ook een ware beleving om als toeschouwer te bewonderen. De muziek, de drum, het spektakel en de explosiviteit van de races maakt dat het een genot is om naar te kijken. De kades van de Rotte bieden de ruimte aan vele toeschouwers.

Waterfestival aan de Rotte

Naast deze spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics, een klimwand en een obstakelparcours. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker uit het Rottemerengebied is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud!

Camping Crooswijk en de CroosPont

Wil jij er een heel weekend van maken?! Dat kan! Van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september kan je van alles beleven op Camping Crooswijk, een festival voor en door Crooswijkers en overig Rotterdams volk. Op zaterdag 1 september vaart een special CroosPont tussen het Waterfestival en het Schuttersveld zodat bezoekers van het ene naar het andere event kunnen varen.

Meer informatie

Ga naar www.derotte.nl/drakenbootrace. Wil je meer weten over het Waterfestival aan de Rotte en/of Camping Crooswijk, kijk dan op www.derotte.nl/waterfestival of www.campingcrooswijk.nl

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Waterfestival aan de Rotte

Beleef de tweede editie van het Waterfestival aan de Rotte

Zaterdag 1 september is de tweede editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 11 en 17 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak of sup. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden. Het event is op zaterdag 1 september van 11.00 tot 17.00 uur bij de Crooswijksebocht in Rotterdam

Plezier op en aan de Rotte, dat is wat je tijdens het Waterfestival aan de Rotte beleeft. Er zijn kano’s, kajaks en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics en een drakenbootrace. Voor de durfals is er een klimwand en een obstakelparcours. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water. Alle activiteiten zijn gratis.

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Deelname is gratis! Vooraf aanmelden is verplicht via www.derotte.nl/drakenbootrace.

Strand aan de Rotte

Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Rottemeren in de stad

Voor het Waterfestival halen we de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de boswachter van Staatsbosbeheer en maak kennis met een echte bijenimker. Natuur- en Vogelwacht Rotta is ook van de partij. Zij laten je met plezier het groen in de stad ontdekken.

Camping Crooswijk

Wil jij er een heel weekend van maken?! Dat kan! Van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september kan je van alles beleven op Camping Crooswijk, een festival voor en door Crooswijkers en overig Rotterdams volk.

Meer informatie?

Meer weten over het Waterfestival aan de Rotte en/of Camping Crooswijk? Kijk op www.derotte.nl/waterfestival of www.campingcrooswijk.nl

Rottemeren in de Stad

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Camping Crooswijk

Strand aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

Strand aan de Rotte

“de CroosPont”

Waterfestival aan de Rotte

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Opening Huiskamer van de Rotte

Donderdagmiddag openden Linda Molenaar (gemeente Rotterdam) samen met Carol Hol (voorzitter Stichting Plezierrivier de Rotte) de Huiskamer van de Rotte aan de Kerkhoflaan 145. De huiskamer is een ontmoetingsplek aan de Rotte en een werkplek om de ‘Belofte aan de Rotte’ nog meer gestalte te geven. Stichting Plezierrivier deelt de huiskamer met het nieuwe Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse.

Huiskamer van de Rotte

Een deel van de Huiskamer was al enige tijd in gebruik door Stichting Plezierrivier de Rotte. Met de intrek van Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse is het pand nu volledig in gebruik. Een mooi moment voor de opening.

De Huiskamer van de Rotte is een plek waar vanuit de stichting samen met bewoners, ondernemers, particulieren, maatschappelijke organisaties en overheden, kan werken aan haar ambitie om de Rotte en de directe omgeving te versterken. De stichting heeft daarbij aandacht voor de economische, sociaal-culturele en ruimtelijke dragers van het gebied en wil, met de rivier de Rotte als blauwe ruggengraat, het gebied tot een eenheid smeden. De Plezierrivier verbindt potentieel bijzondere plekken met elkaar en vormt een natuurlijke verbinding tussen stad en land. De focus van de stichting ligt niet op een beperkt gedeelte. De ambitie is juist om te laten zien wat de Rotte van bron tot dam te bieden heeft.

Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse

Per 1 april opent in hetzelfde pand het Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse van John van Leeuwen. Een nieuw biologisch, vegetarisch en veganistisch restaurant, tot stand gekomen met behulp van Crowdfunding. Voor de nieuwsgierigen: deze week is de Huiskamer al op afspraak geopend vanwege de Vegetarische week.

Vele plannen en ideeën

Tijdens de opening spraken Linda Molenaar en Lenie Bouwman (gemeente Rotterdam) over het belang van het water voor de stad en de plannen vanuit Programma Rivieroevers om o.a. de Rotte aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger te maken. De Crooswijksebocht, waar de Huiskamer op uitkijkt, is een belangrijk knooppunt binnen dit project waar op dit moment al diverse acties op ondernomen worden. Paulette Verbist kondigde de plannen aan voor een culturele manifestatie rondom de Rotte, die – als alles goed gaat – in 2019 gehouden kan worden en riep de aanwezigen op om als partner aan te sluiten. De afsluiter was voor Mariëlle van den Berge die de aanwezigen enthousiasmeerden over de onlangs gelanceerde website www.ookditisderotte.nl. Een site waar je alles kan vinden wat te doen is op, aan en nabij deze prachtige rivier.

Al met al voldoende redenen om met elkaar te proosten op de Huiskamer, te proosten op Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse en te proosten op de Rotte!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Blauwe man lanceert website www.ookditisdeRotte.nl

De afgelopen weken verscheen op diverse plekken aan de Rotte een man gehuld in een blauw morphsuit. De eerste beelden verschenen bij ondernemenden in Lansingerland. Ook in Zuidplas en Rotterdam is hij veelvuldig gespot. Één ding hadden alle locaties gemeen: ze zijn verbonden aan de Rotte. Donderdagochtend 22 februari bracht de man een bezoek aan bestuurders Joost Eerdmans (Rotterdam), Jeroen Heuvelink (Lansingerland) en Rik van Woudenberg (Zuidplas).

Ontdekkingstocht langs de Rotte
De man in blauw vertelde: “De Rotte is de naamgever van de stad Rotterdam. De rivier kronkelt vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. Het verbindt twee werelden met elkaar, werelden die nog onontdekt zijn door vele”. Informatie over de Rotte en activiteiten op, aan en nabij de Rotte zijn dan ook niet makkelijk te vinden, zo gaf hij aan. “De informatie stond verspreid, reden voor mij om de Rotte zelf te gaan ontdekken en alles was te doen is van bron tot dam in kaart te brengen”. En dat blijkt een hoop te zijn. In drie weken tijd bezocht hij iedere plek. “Ik was verrast door de hoeveelheid aan activiteiten in het gebied en het warme welkom dat ik overal kreeg. Er is zo veel te doen! De natuur is prachtig, zo divers ook. Je kan er uren wandelen of gewoon op een bankje zitten en om je heen kijken. Je spot allerlei vogelsoorten en waterdieren. Zelfs Schotse Hooglanders lopen vrij rond in het gebied”. Aan adrenaline ook geen gebrek: “de omgeving leent zich goed voor vele sporten zoals mountainbiken, waterskiën, survivallen, skiën, golf, roeien”. De Rotte heeft een rijke geschiedenis. “Ik was nieuwsgierig naar de oorsprong van de Rotte en de historie. Daarom begon ik mijn ontdekkingstocht bij de bron in Moerkapelle. Vanuit daar via de vele molens en sluizen aan de Rotte kwam ik in de binnenstad met vele historische panden.” Het waren drie mooie weken: “Ik ontdekte activiteiten in het gebied waar ik geen weet van had. Het kind in mij kwam naar boven in de ballenbak, bij de bowlingbaan, bij de midgetgolf en de ezels op de kinderboerderij.” Van de buitenlucht krijg je trek. “Ja, ik heb een hoop lekkers gegeten en gedronken. Van bier- en wijnproeverijen tot high tea’s, lunches, diners, BBQ’s en gebak. Stijlvol, chique, gezellig, knus, in de natuur of in de stad, het was een genot.”

Trots op het gebied
De drie bestuurders, samen verantwoordelijk voor de Rotte en Recreatiegebied Rottemeren, zijn trots. Trots op de Rotte en de omgeving. Het gebied is bedoeld om in te recreëren door de inwoners van Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas. Niet voor niets investeren de gemeenten en het Recreatieschap Rottemeren in de Rotte en omgeving met o.a. het programma Rivieroevers, de plannen voor de Crooswijksebocht en de bereikbaarheid van de gebieden.
Recreatieschap Rottemeren en gemeente Rotterdam werken daarin samen met Stichting Plezierrivier de Rotte en Ondernemersvereniging de Rottemeren. Eerdmans: “We zien graag dat bezoekers vaker gebruik maken van de rivier en de omliggende gebieden, dat ze er langer blijven en meer besteden”.

Website www.ookditisderotte.nl
Langer blijven is precies wat de mysterieuze man deed. “Alles wat ik heb gedaan staat op een nieuwe website: www.ookditisderotte.nl.” De website werd ter plekke gelanceerd door de bestuurders en de blauwe man en is vanaf vandaag online te bekijken. “Zo kan iedereen in één oogopslag zien wat er te doen is en net als ik genieten van de Rotte en omgeving” aldus de man in blauw.

Het gaat om de Rotte
Op de grote vraag wie ben je nu eigenlijk? geeft de man als antwoord: ‘wie ik ben is niet relevant, vergeet mij en onthoud Ook dit is de Rotte. Dat is waar het om gaat: de Rotte, de rivier met haar levendige kades en groene natuuroevers, een plek waar je je thuis voelt, een bron van plezier en ontspanning voor iedereen’.

Ontdek het vandaag nog op www.ookditisderotte.nl.

Bekijk ook:
www.facebook.nl/ookditisderotte
www.instagram.nl/ookditisderotte
www.twitter.nl/ookditisderotte

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Beeldverslag Rotteconferentie

Vrijdag 30 juni vond de Rotteconferentie Samen voor de Rotte plaats. We organiseerden deze conferentie in samenwerking met Recreatieschap Rottemeren, die dit jaar haar vijftigjarig bestaan viert. Maatschappelijke organisaties, ondernemers, bewoners, het hoogheemraadschap en gemeenten uit het stroomgebied van de Rotte spraken elk een belofte uit om de Rotte verder te ontwikkelen tot een rivier waar bewoners met plezier recreëren, van de natuur genieten, prettig wonen en ondernemers hun boterham verdienen.

Graag delen wij de terugblik op deze conferentie met u:

 1. het beeldverslag van de Rotteconferentie d.d. 30-6-2017
 2. de beloften aan de Rotte door de betrokken partijen
 3. de toespraak van Matthijs Schouten 
 4. de droom van de eerste kinderburgemeester van de Rotte, Jon Peeters
 5. foto’s van de werkconferentie

Inmiddels zijn diverse beloften al opgepakt. Zo is de groep Kunst & Cultuur al meerdere keren bij elkaar gekomen en werkt een nieuwe initiatieven en zijn de eerste stappen gezet door de groepen Promotie en marketing, Recreatief aanbod en arrangementen, Economie – Groen als vestigingsklimaat.

Wij zijn benieuwd naar de voortgang van de groepsbeloften. Laat het ons weten door ons te e-mailen via infoplezierrivier@gmail.com.

Wilt u bijdragen aan één van de beloften? Of wilt u zelf een belofte doen? Geef het aan ons door.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Opening Huiskamer van de Rotte

Eind 2016 ontvingen wij de sleutel van een pand aan de Kerkhoflaan 145 in Rotterdam. Met dank aan Woonstad Rotterdam heeft Stichting Plezierrivier nu een plek om mensen te ontvangen, te brainstormen over de toekomst van de Rotte en plannen voor de plezierrivier te realiseren. Kom gerust eens langs!

Bekijk hier de locatie op google

 

 

 

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Rotte café 9 oktober 2017

Het derde Rotte café van 2017 komt er aan! Dit keer met een bijzonder thema: de lancering van de marketingcommunicatie voor de Rotte!

Wanneer: maandag 9 oktober 2017
Hoe laat:   van 16.00 tot 18.00 uur
Waar:       Eetcafé de Roerdomp Tweemanspolder 12, 2761 ED Zevenhuizen in Zuidplas

Bijzondere editie
Het Rotte café staat 9 oktober grotendeels in het teken van de lancering van de marketingcommunicatie voor de Rotte. Afgelopen maanden werkten we met veel bij de Rotte betrokken relatie hard aan de ontwikkeling van een strategie. Nu is het tijd om de strategie in uitvoering te brengen. Wat wordt het vervolg? Hoe kunt u aanhaken? Hoe zetten we SAMEN de Rotte en de omliggende gebieden op de kaart?

Netwerken en gesprekstafels
Het café biedt u verder vooral de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Daarnaast treft u interessante sprekers aan bij hun ‘eigen’ tafel waar zij hun verhaal met plezier met u delen. Wilt u zelf uw verhaal delen aan een gesprekstafel? Laat het ons weten door een e-mail te sturen aan infoplezierrivier@gmail.com.

Locatie
De locatie van het Rotte Café is Eetcafé de Roerdomp in Zuidplas, direct aan de Rotte.

Aanmelden
U kunt zich aan- of afmelden voor het Rotte Café via ons digitale aanmeldformulier 

Onder voorbehoud aanmelden is ook mogelijk. U kunt het formulier op een later moment nog wijzigen.

Let op
Het kan zijn dat de bevestiging van uw aan- of afmelding uw spambox terecht komt, dus hou dit in de gaten de komende tijd. Als u ons als veilig heeft aangemerkt, komen we weer gewoon in uw inbox.

We hopen u allen te zien op 9 oktober

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes