Waterfestival aan de Rotte 2019

Beleef de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte! Zaterdag 31 augustus is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 10 en 18 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak, sloep of roeiboot. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden.

Plezier op en aan de Rotte, dat is wat je tijdens het Waterfestival aan de Rotte beleeft. Er zijn kano’s, kajaks en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, plastic vissen, bellyboat vissen, zeildemo’s en een drakenbootrace. Voor de durfals is er een klimwand en een obstakelparcours. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water. Alle activiteiten zijn gratis.

Drakenbootrace op de Rotte
Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Vooraf aanmelden is verplicht en kan nog tot 17 augustus via www.derotte.nl/drakenbootrace.

Strand aan de Rotte
Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Rottemeren in de stad
Voor het Waterfestival halen we de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de boswachter van Staatsbosbeheer en maak kennis met een echte bijenimker. Natuur- en Vogelwacht Rotta en WaterWijzer zijn ook van de partij. Zij laten je met plezier het groen in de stad ontdekken.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Wijkraad Oude Noorden, Gemeente Rotterdam, Stichting Plezierrivier de Rotte, Ondernemersvereniging de Rotte(meren) en Ook dit is de Rotte. Daarnaast dragen diverse partijen bij door hun activiteiten aan te bieden.
Meer weten over het Waterfestival aan de Rotte? Kijk op www.derotte.nl/waterfestival

5.00 avg. rating (88% score) - 1 vote

Rottecafé 2 september 2019

Save the Date! Het derde Rottecafé van dit jaar is op maandag 2 september van 16.00 tot 18.00 uur, direct na de zomervakantie. Een mooie gelegenheid om bij te praten over de vakanties én vooruit te kijken naar de plannen rondom de Rotte het restant van 2019. Ben jij er bij?

Wanneer:  maandag 2 september 2019
Hoe laat:   van 16.00 tot 18.00 uur
Waar:        Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek

Sprekers
Tijdens het Rottecafé is er zoals altijd een aantal interessante sprekers. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over alle ontwikkelingen rondom onze rivier de Rotte. Wil jij iets delen met de gasten tijdens het Rottecafé? Meld je dan per mail bij Mariëlle: infoplezierrivier@gmail.com.

Locatie
De locatie van het Rottecafé is Outdoor Valley. Vorig jaar mei brandde hun Berghut volledig af. Inmiddels staat er een prachtig nieuw pand. Tijdens het Rottecafé geven de eigenaren, Erik en Jasper, je met plezier een rondleiding over hun terrein én hun nieuwe Berghut.

Aanmelden
Je kunt jezelf nu al aan- of afmelden voor het Rottecafé via ons digitale aanmeldformulier
Onder voorbehoud aanmelden is ook mogelijk. Je kan het formulier op een later moment nog wijzigen.

We hopen jullie allen te zien op 2 september.

Met vriendelijke groet,

Stichting Plezierrivier de Rotte
Carol, Marja, Damo, Erik, Ewoud en Mariëlle

5.00 avg. rating (88% score) - 1 vote

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek: een greep uit de elementen die een Drakenbootrace zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Zaterdag 31 augustus is de derde editie van de Drakenbootrace op de Rotte. Doe mee met een team of kom kijken!  De inschrijving is vandaag geopend.

Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel dat voor de derde keer op plezierrivier De Rotte plaatsvindt!

Het parcours
Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

Fun-Race en Café-Race
Dit jaar zijn er twee soorten races. Een Fun-race en een Café-race. Een team dat deelneemt aan de Fun-race bestaat uit een groep vrienden, familie, buren, kennissen, collega’s, zakenrelaties etc. Speciaal voor de vele cafés die deelnamen bij de vorige editie is er dit jaar een Café-race. De teams die aan deze race aan meedoen vertegenwoordigen een café.

De teams
Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Doe jij mee met een team? Meld je dan aan via www.derotte.nl/drakenbootrace. De kosten zijn € 75,- per team.

Een ware beleving
De race is niet alleen gaaf om aan mee te doen. Het is ook een ware beleving om als toeschouwer te bewonderen. De muziek, de drum, het spektakel en de explosiviteit van de races maakt dat het een genot is om naar te kijken. De kades van de Rotte bieden de ruimte aan vele toeschouwers.

Waterfestival aan de Rotte
Naast deze spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics, een klimwand en een obstakelparcours. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker uit het Rottemerengebied is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud!

Meer informatie
Meer weten over de Drakenbootrace op de Rotte of het Waterfestival aan de Rotte? Kijk op www.derotte.nl/drakenbootrace of www.derotte.nl/waterfestival

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Rotte Café 3 juni

Het tweede Rottecafé van dit jaar is op maandag 3 juni van 16.00 tot 18.00 uur bij het Molenmuseum in Zuidplas. Het wordt weer een mooi café! Wij nodigen je van harte uit. Ben jij er bij?

Wanneer:  maandag 3 juni 2019
Hoe laat:   van 16.00 tot 18.00 uur
Waar:        Molenmuseum Tweemanspolder 15, 2761 EE Zevenhuizen (Zuidplas)

Sprekers
Tijdens het Rottecafé is er zoals altijd een aantal interessante sprekers. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over alle ontwikkelingen rondom onze rivier de Rotte. Wil jij iets delen met de gasten tijdens het Rottecafé? Meld je dan per mail bij Mariëlle: infoplezierrivier@gmail.com.

Locatie
De locatie is het Molenmuseum en het Historisch Centrum van Zevenhuizen-Moerkapelle. Tijdens het Rottecafé is er gelegenheid om onder begeleiding het museum te bezoeken.

Aanmelden
Je kunt jezelf  aan- of afmelden voor het Rottecafé via ons digitale aanmeldformulier

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Rottecafé 4 maart 2019

Ook in 2019 organiseren wij weer vier Rottecafé’s! De eerste van het jaar is op maandag 4 maart. Het wordt weer een mooi café! Ben jij er bij?

Wanneer:  maandag 4 maart 2019
Hoe laat:   van 16.00 tot 18.00 uur
Waar:        Huiskamer Rotterdam Noord, Noordplein 12 in Rotterdam

Let op: graag vooraf aanmelden. Klik HIER om je aan te melden.

Sprekers
Tijdens het Rottecafé is er zoals altijd een aantal interessante sprekers. Het thema van dit café is ‘schoon’. O.a. Plastic Whale Rotterdam, de projectleider van WaterWijzer, de organisatoren van een schoonmaakactie en gemeente Rotterdam geven ons een kijkje in hun wereld en acties voor een schone Rotte. Daarnaast is het binnenkort één jaar geleden dat ookditisderotte.nl lanceerde. Tijd dus voor een terugblik! Als laatste krijgen jullie een sneakpreview van een aantal leuke evenementen dat onze rivier dit jaar weer mag hosten. Na de sprekers is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over alle ontwikkelingen rondom onze rivier de Rotte. Gezien het aantal ontwikkelingen is er aan gespreksstof geen gebrek!

Locatie
De locatie van het Rottecafé is de Huiskamer van de wijk aan het Noordplein 12 in Rotterdam.

Aanmelden
Je kunt jezelf aan- of afmelden voor het Rottecafé via ons digitale aanmeldformulier 
Onder voorbehoud aanmelden is ook mogelijk. Je kan het formulier op een later moment nog wijzigen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Nieuwsflits Augustus

De nieuwsflits augustus 2018 is vandaag verzonden.Met o.a.:

  • Succesvolle expertmeeting – verbinden van groen en de stad
  • Waterfestival aan de Rotte
  • Drakenbootrace op de Rotte
  • Rottecafé 3 september incl. vaartocht
  • Subsidie NatuurWijs en Zomerfestival Zevenhuizerplas goedgekeurd
  • Eerste half jaar Ook dit is de Rotte
  • Nieuwe gezichten in de politiek
  • De Rotte Nazomeravonden

Heb jij hem niet ontvangen? Klik hier om je aan te melden voor de verzendlijst of klik hier om de nieuwsflits direct te bekijken.

Wij wensen je veel leesplezier.

Vriendelijke groet,
Stichting Plezierrivier de Rotte

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

WaterWijzer rond de Rotte en Zomerfestival Zevenhuizerplas

Onlangs ontvingen wij het positieve bericht dat Provincie Zuid-Holland Stichting Plezierrivier de Rotte subsidie verleend op twee door ons aangevraagde projecten: Waterwijzer rond de Rotte en Zomerfestival Zevenhuizerplas. De projecten vinden in 2018 en 2019 plaats.
Start project WaterWijzer rond de Rotte voor basisschoolleerlingen
De tweede editie van het project WaterWijzer rond de Rotte gaat binnenkort van start. Met WaterWijzer willen wij kinderen meer verbinden met natuur èn de Rotte. Dit doen wij door leuke en leerzame buitenlessen te verzorgen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Kinderen gaan tijdens deze lessen met ‘hart’, ‘hoofd’ en ‘handen’ zelf spelenderwijs allerlei wonderlijk waterleven ontdekken. Ervaren natuur- en milieu-educatief medewerkers van Stichting NatuurWijs geven deze lessen. De inzet is 2.000 kinderen te bereiken in de komende twee schooljaren via het lesprogramma. Scholen kunnen hier gratis aan deelnemen. Op het programma staat daarnaast de uitgave van het vernieuwde Paspoort Rotte. Dat is een leuk boekje vol vragen en tips voor kinderen om zelf met familie en vrienden de waternatuur rond de Rotte verder te ontdekken. Eric Kortlandt zorgt als projectleider voor de uitvoering van WaterWijzer in opdracht van de Stichting Plezierrivier.
Zomerfestival Zevenhuizerplas 
Het tweede project betreft de organisatie van een nieuw evenement voor de beleving van waternatuur en watersporten: Het Zomerfestival Zevenhuizerplas. Dankzij de pas verleende provinciale groenparticipatie subsidie starten de voorbereidingen voor dit evenement binnenkort. 
Met het evenement willen we voor jong en oud de beleving van waternatuur en watersporten promoten. Hiervoor zijn er allerlei watersafari’s om met experts de fascinerende natuur te ontdekken in en om de Zevenhuizerplas. Dit kan variëren van bezichtiging van fraaie lepelaars met biologen tot enorme snoeken met beroepsvissers. Proeven kan ook: van watermunt tot waterpeper alsook van superfood zoals de waterkers. Daarnaast zijn er allerlei exhibits, workshops en culturele activiteiten zoals zelf rieten manden maken en magnifieke zandkastelen bouwen. Er zijn bovendien diverse sportclinics om zelf watersportervaring op te doen van snorkelen/ duiken  tot kanoën, roeien en surfen. Dit evenement is gepland op zaterdag 29 juni bij Lake 7 aan de westkant van de Zevenhuizerplas.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Tweede editie ‘Drakenbootrace op de Rotte’

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek: een greep uit de elementen die een Drakenbootrace zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Zaterdag 1 september is de tweede editie van de Drakenbootrace op de Rotte. Doe mee met een team of kom kijken! Deelname is gratis.

Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel dat voor de tweede keer op plezierrivier De Rotte plaatsvindt!

Het parcours

Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

De teams

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Heb je zelf een drummer, dan is dat uiteraard geen probleem. Doe jij mee met een team? Meld je dan aan via www.derotte.nl/drakenbootrace

Een ware beleving

De race is niet alleen gaaf om aan mee te doen. Het is ook een ware beleving om als toeschouwer te bewonderen. De muziek, de drum, het spektakel en de explosiviteit van de races maakt dat het een genot is om naar te kijken. De kades van de Rotte bieden de ruimte aan vele toeschouwers.

Waterfestival aan de Rotte

Naast deze spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics, een klimwand en een obstakelparcours. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker uit het Rottemerengebied is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud!

Camping Crooswijk en de CroosPont

Wil jij er een heel weekend van maken?! Dat kan! Van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september kan je van alles beleven op Camping Crooswijk, een festival voor en door Crooswijkers en overig Rotterdams volk. Op zaterdag 1 september vaart een special CroosPont tussen het Waterfestival en het Schuttersveld zodat bezoekers van het ene naar het andere event kunnen varen.

Meer informatie

Ga naar www.derotte.nl/drakenbootrace. Wil je meer weten over het Waterfestival aan de Rotte en/of Camping Crooswijk, kijk dan op www.derotte.nl/waterfestival of www.campingcrooswijk.nl

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Waterfestival aan de Rotte

Beleef de tweede editie van het Waterfestival aan de Rotte

Zaterdag 1 september is de tweede editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 11 en 17 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak of sup. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden. Het event is op zaterdag 1 september van 11.00 tot 17.00 uur bij de Crooswijksebocht in Rotterdam

Plezier op en aan de Rotte, dat is wat je tijdens het Waterfestival aan de Rotte beleeft. Er zijn kano’s, kajaks en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics en een drakenbootrace. Voor de durfals is er een klimwand en een obstakelparcours. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water. Alle activiteiten zijn gratis.

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Deelname is gratis! Vooraf aanmelden is verplicht via www.derotte.nl/drakenbootrace.

Strand aan de Rotte

Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Rottemeren in de stad

Voor het Waterfestival halen we de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de boswachter van Staatsbosbeheer en maak kennis met een echte bijenimker. Natuur- en Vogelwacht Rotta is ook van de partij. Zij laten je met plezier het groen in de stad ontdekken.

Camping Crooswijk

Wil jij er een heel weekend van maken?! Dat kan! Van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september kan je van alles beleven op Camping Crooswijk, een festival voor en door Crooswijkers en overig Rotterdams volk.

Meer informatie?

Meer weten over het Waterfestival aan de Rotte en/of Camping Crooswijk? Kijk op www.derotte.nl/waterfestival of www.campingcrooswijk.nl

Rottemeren in de Stad

Drakenbootrace op de Rotte

Drakenbootrace op de Rotte

Camping Crooswijk

Strand aan de Rotte

Waterfestival aan de Rotte

Strand aan de Rotte

“de CroosPont”

Waterfestival aan de Rotte

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Opening Huiskamer van de Rotte

Donderdagmiddag openden Linda Molenaar (gemeente Rotterdam) samen met Carol Hol (voorzitter Stichting Plezierrivier de Rotte) de Huiskamer van de Rotte aan de Kerkhoflaan 145. De huiskamer is een ontmoetingsplek aan de Rotte en een werkplek om de ‘Belofte aan de Rotte’ nog meer gestalte te geven. Stichting Plezierrivier deelt de huiskamer met het nieuwe Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse.

Huiskamer van de Rotte

Een deel van de Huiskamer was al enige tijd in gebruik door Stichting Plezierrivier de Rotte. Met de intrek van Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse is het pand nu volledig in gebruik. Een mooi moment voor de opening.

De Huiskamer van de Rotte is een plek waar vanuit de stichting samen met bewoners, ondernemers, particulieren, maatschappelijke organisaties en overheden, kan werken aan haar ambitie om de Rotte en de directe omgeving te versterken. De stichting heeft daarbij aandacht voor de economische, sociaal-culturele en ruimtelijke dragers van het gebied en wil, met de rivier de Rotte als blauwe ruggengraat, het gebied tot een eenheid smeden. De Plezierrivier verbindt potentieel bijzondere plekken met elkaar en vormt een natuurlijke verbinding tussen stad en land. De focus van de stichting ligt niet op een beperkt gedeelte. De ambitie is juist om te laten zien wat de Rotte van bron tot dam te bieden heeft.

Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse

Per 1 april opent in hetzelfde pand het Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse van John van Leeuwen. Een nieuw biologisch, vegetarisch en veganistisch restaurant, tot stand gekomen met behulp van Crowdfunding. Voor de nieuwsgierigen: deze week is de Huiskamer al op afspraak geopend vanwege de Vegetarische week.

Vele plannen en ideeën

Tijdens de opening spraken Linda Molenaar en Lenie Bouwman (gemeente Rotterdam) over het belang van het water voor de stad en de plannen vanuit Programma Rivieroevers om o.a. de Rotte aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger te maken. De Crooswijksebocht, waar de Huiskamer op uitkijkt, is een belangrijk knooppunt binnen dit project waar op dit moment al diverse acties op ondernomen worden. Paulette Verbist kondigde de plannen aan voor een culturele manifestatie rondom de Rotte, die – als alles goed gaat – in 2019 gehouden kan worden en riep de aanwezigen op om als partner aan te sluiten. De afsluiter was voor Mariëlle van den Berge die de aanwezigen enthousiasmeerden over de onlangs gelanceerde website www.ookditisderotte.nl. Een site waar je alles kan vinden wat te doen is op, aan en nabij deze prachtige rivier.

Al met al voldoende redenen om met elkaar te proosten op de Huiskamer, te proosten op Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse en te proosten op de Rotte!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes