Drakenbootrace geannuleerd

Let op: vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus gaat de Drakenbootrace op 29 augustus 2020 niet door. Wij hopen dat in 2021 de drakenbootrace opnieuw georganiseerd wordt. Indien dit het geval is wordt hier via social media en de website over gecommuniceerd.

Drakenbootrace op de Rotte

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. De derde editie van deze spectaculaire race is op zaterdag 29 augustus van 11.00 tot 17.00 uur aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race.

Drakenbootrace

Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. Voor de derde keer halen we deze traditie naar de plezierrivier De Rotte! Ben jij erbij?

Het parcours

Het parcours van de race is 180 meter. De race van zo’n anderhalve minuut per keer is zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

De teams

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Het ideale team bestaat uit 16 man. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom! The Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer.

Kosten

De kosten voor deelname zijn dit jaar € 75,- per team.  Met een volle boot is dat slechts € 4,- per deelnemer!

Na inschrijving ontvangt de contactpersoon van je team een factuur. Deze factuur dient uiterlijk twee weken voorafgaand aan het evenement te zijn voldaan. Is de betaling niet tijdig voldaan kan je team niet meedoen aan de race. Zorg dus dat dit tijdig gebeurt!

Extra’s

Onderstaand extra opties voor jouw team(optioneel bij te boeken):

– Tent (3x3m) met de beste plek aan het water € 55,-
– Lunch voor alle deelnemers € 7,50 p.p.

Neem vooral contact met ons op om eventuele andere mogelijkheden door te nemen, zoals bijvoorbeeld exposure van jouw bedrijf via onze website en social media kanalen. We denken graag met jullie mee!

Voorwaarden

  • Minimaal aantal deelnemers per team is 14 en het maximale aantal deelnemers is 18;
  • Minimale leeftijd voor deelname is 14 jaar;
  • Bij deelname is een zwemdiploma verplicht (minimaal A);
  • Alcohol en (soft)drugs zijn niet toegestaan tijdens de race. Bij het vermoedde dat teams, of teamleden, onder invloed zijn staat de organisatie in haar recht het volledige team te weigeren voor deelname aan de race. Bij weigering ontvangt het team geen inschrijfgeld retour.
  • Alle teamleden dienen de instructies op te volgen van de stuurman en/of drummer. Indien dit (herhaaldelijk) niet gebeurt staat de organisatie in haar recht teams te weigeren voor deelname aan de race. Bij weigering ontvangt het team geen inschrijfgeld retour.
  • Kan jouw team onverhoopt niet deelnemen? Meld je team dan af voor 15 augustus 2019. Je ontvangt dan je inschrijfgeld retour. Bij afmelding na 15 augustus krijg je geen inschrijfgeld retour.
  • De betaling van de inschrijfkosten incl. eventuele extra’s dient uiterlijk twee weken voorafgaand aan de race te zijn voldaan. Is dit niet het geval kan het team niet deelnemen.

Clinics

Wil jij met je team vooraf al de fijne kneepjes van het Drakenbootvaren leren? Volg dan één of meerdere clinics bij The Dutch Dragons. Een clinic wordt gegeven door ervaren en enthousiaste clubleden, waaronder een gecertificeerd stuurman/vrouw. De clinic duurt ongeveer een uur.

Drie onderdelen
Uiteraard is veiligheid het belangrijkst. De clinic start met een korte introductie over de sport, gevolgd door een uitleg van de belangrijkste veiligheidsaspecten, regels en commando’s in de boot. Daarna is het tijd voor het zelf ervaren in de boot. De eerste meters zijn lastig, want hoe houd je de peddel nu goed vast en wie bepaalt het ritme van de peddels in de boot? En dan vliegen ook nog eens de instructies van de stuurman en drummer je om de oren. Na een aantal oefeningen zal de groep merken dat het steeds beter gaat en kan het tempo opgevoerd worden! Aan het eind ga je ‘voluit’, precies zoals je dat ook gaat doen tijdens de Drakenbootrace op de Rotte. Kom maar op met die winst!

Aanmelden
Aanmelden voor de clinic kan via clinics@thedutchdragons.nl. Geef daarbij aan dat je deelneemt aan de Drakenbootrace op de Rotte.

Een ware beleving

De race is niet alleen gaaf om aan mee te doen. Het is ook een ware beleving om als toeschouwer te bewonderen. De muziek, de drum, het spektakel en de explosiviteit van de races maakt dat het een genot is om naar te kijken. De kades van de Rotte bieden de ruimte aan vele toeschouwers.

Waterfestival aan de Rotte

Naast deze spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeien en SUP-pen en een rondvaartboot. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘Strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud!

750 jaar dam in de Rotte

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waar de stad Rotterdam door is ontstaan. Dat vieren wij met diverse activiteiten op en om de rivier de Rotte. De Drakenbootrace op de Rotte is daar één van! De Rotte is van iedereen. De plezierrivier kronkelt vanuit de groene achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. De rivier biedt met haar levendige kades en groene natuuroevers een plek waar je je thuis voelt en is een bron van plezier en ontspanning. Beleef 750 jaar dam in de Rotte en ontdek wat er te doen is op, aan en nabij te Rotte via www.750jaardam.nl.

Heb je vragen over de Drakenbootrace? 

Neem contact met ons op via het formulier

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Neemt jouw team het op tegen het winnende team uit 2019?

Neem jij het op tegen de winnaar van 2017?

Nodig je vrienden uit via Social Media