Polderpad gelanceerd

Op woensdag 16 september zijn op het stationsplein bij Rotterdam CS op feestelijke wijze de nieuwe website www.polderpad.nl en de Polderpad-fietsroutes gelanceerd. Via de Polderpad-fietsroute fiets je vanuit hartje Rotterdam zo de groene natuur van de polder in. Op de site vind je onder andere nieuwe groene fietsroutes, de poldergeschiedenis in oude kaarten en verrassende polderverhalen die je kunt downloaden om onderweg te beluisteren. Bovendien staat op de site alle informatie over het Polderpad zelf, een gloednieuw fietspad van de Rotte naar de Schie, dwars door de polder.

Het Polderpad en het groen er omheen zijn nog volop in ontwikkeling. De afwisselende route loopt vanuit de binnenstad langs singels en parken in Rotterdam naar de polders. De Boterdorpse Polder, Schiebroekse Polder en Zuidpolder liggen nog ingeklemd tussen de bebouwing van Rotterdam en Lansingerland. In Polder Schieveen wordt het uitzicht echt weids. Daarna voert het Polderpad je rechtstreeks naar Midden-Delfland, 6.600 hectare boerenland tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Nu voert het polderpad nog vaak langs bestaande wegen, maar dat gaat veranderen. Er komen steeds meer nieuwe stukken vrijliggend fietspad bij die dwars door de polders lopen. Zo wordt het pad steeds aantrekkelijker. Rond het pad worden bovendien allerlei beleveniselementen ontwikkeld, zoals speelvelden, uitzichtpunten, een landgoedpark, een natuurcentrum met wilde bloementuin en een belevenisboerderij. Er worden activiteiten en evenementen georganiseerd. Ook wordt het groen rond het pad aantrekkelijker gemaakt. Polderpad.nl geeft een overzicht van wat er nu en straks te beleven is langs het fietspad.

polderpad

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie