Troeptrimmen langs de Rotte

Vanaf november introduceert De Rotte Plasticvrij op zaterdagen Troeptrimmen. Met Troeptrimmen ga je op een vaste zaterdag samen met je buurtgenoten wandelend op pad met afvalgrijper en zak om de kade en je straat en buurt schoon te houden. Want wat niet op straat ligt, kan ook niet in het water van de Rotte belanden. Door regelmatig wandelend of lopend zwerfafval op te rapen wordt niet alleen je omgeving gezonder en schoner, ook leer je buurtgenoten kennen waardoor de verbinding met je omgeving toeneemt.

Start troeptrimmen Ommoord

Mariana, een enthousiaste De Rotte Plasticvrij Ambassadeur, heeft het initiatief genomen om in Ommoord elke 2e zaterdag een uurtje met een aantal enthousiaste buren haar buurt in de omgeving van de Rotte te gaan troeptrimmen. Ze verzamelen om 10.00 uur bij Kinderboerderij de Blijde Wei in Ommoord.

Wie zin heeft kan vanaf nu elke 2e zaterdag van de maand meedoen. Het adres van De Blijde Wei is: Bergse Linker Rottekade 435, in Ommoord Rotterdam. Samen troep opruimen is leuk en gezellig, dus neem ook vooral familie, vrienden, buren, kennissen en collega’s mee!

Aanmelden

Het is fijn als je de organisatie van tevoren laat weten of je komt. Zij zorgen dan voor voldoende afvalgrijpers en koffie/thee met koekje erbij. Aanmelden kan via dit formulier.

Binnenkort ook andere locaties

Ook op andere locaties nabij de Rotte wordt het troeptrimmen georganiseerd. Binnenkort volgt hier meer informatie over. Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Wil jij zelf een troeptrimclubje starten?

Wil jij net als Mariana zelf met een troeptrimgroep op een vaste (zater)dag in de maand in een uurtje jouw buurt schoonmaken. Of wil je zelf een troeptrimactiviteit opstarten, dan helpt de Rotte Plasticvrij je graag op weg. Laat het hen weten via info@derotteplasticvrij.nl.