Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

De Rotte stroomt van buiten naar binnen en verbindt de stad met zijn omgeving. De Rotte geeft mensen de ruimte: om sportief te bewegen, erop, erlangs en er naartoe. De Rotte als bron van dynamiek en activiteiten. Op het water en aan de kant.

De Rotte voert mensen en goederen van binnen naar buiten en zorgt voor levendigheid, handel en samenzijn. En waar mensen zijn ontstaat beweging en daarmee ruimte voor nieuwe ideeën en kansen. Ruimte om het beste van jezelf naar boven te halen.
Sinds de Romeinse tijd een regionale levensader waar uitwisseling plaats heeft van mensen goederen en ideeën. Zo wordt de rivier een dynamische stroom met ankerpunten, die mensen bewegen tot activiteit zowel binnen als buiten.

Ondersteboven

Ondersteboven

De Rotte ontstaat uit het landschap. Haar bron ligt niet boven, maar onder de grond. Ze stroomt lichtvoetig hoog boven het door mensen gecontroleerde land. In het centrum verdwijnt ze en komt nergens meer boven. Zo terloops als ze verscheen, verdwijnt ze weer onder de grond. De Rotte beweegt ondersteboven, Die ‘bekorelyke stroom in schommelend groen’.

De mens heeft haar omgeving flink op zijn kop gezet en doet dat nog steeds. Het zet je tot denken en maakt nieuwsgierig. De Rotte beweegt jouw manier van denken ondersteboven.

Haar water wordt van onder naar boven bemalen. Het is als een omgekeerde trap. Een Escheriaans landschap gevormd door innovatie en techniek. Het cultuurlandschap van de Rotte en haar omgeving leert je over het doorzettingsvermogen van mensen die het hebben gemaakt, hun trots, hun vakmanschap, hun drive om te verbeteren. Het gemaakte land beweegt je ondersteboven.