Rebelz meets plastic whale Tijdens de Rotte Waterweek verrassen Rebelz aan de Rotte en Plastic Whale u op een bijzondere, duurzame wijze!

Wij ontvangen u graag bij Rebelz aan de Rotte voor een High Tea/High Wine of een diner inclusief een boottocht met de Plastic Whale sloep twee partners met een inspirerend verhaal…

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company in de wereld. Een social enterprise met een missie: maak wereldwijd de wateren plasticvrij en creëer waarde van plastic afval. Zaterdag 18 juni tijdens de opening van het Wijnhavenfestival in het Maritiem District zal de eerste Rotterdamse Plastic Whale sloep worden gedoopt. Plastic Whale organiseert nu ook plastic visactiviteiten in Rotterdam en zet zich in voor de Grote Rotte Schoonmaakactie op 26 juni. Van dat plastic afval maken we weer een sloep. Hoe mooi zou het zijn als er ook op de Rotte een Rotterdamse Plastic Whale sloep zal varen!

Rebelz aan de Rottte is een Restaurant met een bijzonder karakter: In leer/werkplekken helpen wij ex-gedetineerde vrouwen om te scholen naar een arbeidsplek in de Horeca. Het restaurant is gevestigd in de oude limonadefabriek waar voorheen Kisch en Kunst was gevestigd. Het interieur is ontworpen door Arno Coenen en Iris Roskam en draagt bij aan de ervaring die we u graag aanbieden. Niet in de laatste plaats ingevuld door onze keuken die op zeer hoog niveau de Mediterrane keuken combineert met Levantijnse invloeden…. Bij Rebelz aan de Rotte besteden wij zorg, liefde en aandacht aan al onze ingrediënten en dus werken we vooral met fairtrade of lokale en biologische producten.

Wij ontvangen u bij Rebelz aan de Rotte met thee of een drankje met een hapje. Daarna gaat u aan boord van de Plastic Whale. Bij terugkomst serveren wij naar keuze de High Tea/High Wine of een diner, afhankelijk van uw keuze en de tijd waarop u arriveert.

High Tea/ High Wine arrangement

Ontvangst  om 14:00 uur met thee of drankje met hapje waarbij u een korte toelichting krijgt van het bijzondere concept van Rebelz aan de Rotte.  aansluitend boottocht waarbij u het verhaal van Plastic Whale krijgt toegelicht en u daadwerkelijk aan de slag gaat om plastic uit het water te vissen.

Kiest u voor thee dan krijgt u onbeperkt fairtrade en biologische thee van onze leverancier Santas geservereerd in diverse bijzondere smaken. Kiest u voor High Wine dan krijgt u een proeverij van 3 verschillende wijnen geserveerd die elk een bijzonder verhaal en karakter hebben.

Tijdens de High Tea of High Wine serveren wij naast de thee of wijn een selectie van zoete smaken zoals pecannotentaart, chocolade canache en Levantijnse cakejes aangevuld met sandwiches en hartigheden zoals fallafel en kibbeh (gefrituurde bulgur gevuld met lamsgehakt) die herkenbaar maar toch anders zijn.

Kosten € 35,- per persoon, inclusief  welkomstdrankje, thee en wijn en boottocht. Exclusief overige drankjes.

Dit arrangement kan worden gereserveerd van dinsdag 28 juni t/m vrijdag 1 juli en begint steeds om 14:00 uur

Diner arrangement

Ontvangst om 17:00 of om 18:00 bij Rebelz aan de Rotte. Na het aperitief en een hapje gaat u aan boord van de Plastic Whale. Na een tochtje over de Rotte zal onze chef Jeffrey u verrassen met een 3 gangendiner.  De man achter de pan maakt heuse kunstwerkjes van uw gerecht en hij weet als geen ander de juiste combinaties te maken met Mediterrane en Levantijnse smaken. Uiteraard wordt er rekening gehouden met voorkeur vlees, vis, vegetarisch en allergieën.

Kosten:  € 49,- p.p. (excl. drankjes bij diner).

Dit arrangement kan worden gereserveerd van dinsdag 28 juni t/m vrijdag 1 juli om 17.00 uur of 18.00 uur.

Reserveer nu!

lekker@rebelzaanderotte.nl of bel 010 870 1387

Maximaal 8 gasten per boeking.