Programma Rotte Waterweek 2016

Zondag 26 juni 2016

09.00 – 17.00 uur Grote Rotte Schoonmaakactie – Eetcafé ‘t Trefpunt Soetendaalsekade Rotterdam
Schoonmaakactie RotteSamen maken we de Rotte schoon! Van boten, kajak’s, SUP’s en duikers tot de bijzondere ‘WALL•E of the Seas’ van RanMarine Technology. Help jij ook mee? We verzamelen om 9.00 uur bij Eetcafé ‘ t Trefpunt Soetendaalsekade in Rotterdam. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door 010Swim. Klik hier voor meer informatie.


10.00 – 16.00 uur Modderrace Outdoor Valley – Hoeksekade 141 in Bergschenhoek
modderraceNaar aanleiding van de nationale modderdag organiseert Outdoor Valley de Outdoor Valley modderweek! De modderdag is ooit in Nepal bedacht om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen  te geven. Ben jij tussen de 4 en de 12 jaar? Kom dan met je vriendjes of klasgenoten meedoen aan onze modderrace. Het is een race waarbij je 1,5 uur actief bent. De activiteit is onder eigen begeleiding, dus ouders/begeleiders kunnen zelf meelopen om kinderen waar nodig een handje te geven. Op een enkel onderdeel zal ook een instructeur van ons staan om bij de hindernis te helpen. Kosten zijn € 7,50 per kind. Van te voren aanmelden is gewenst. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Outdoor Valley. Klik hier voor meer informatie.


11.00 – 16.00 uur Gratis Watertaxi op de Rottemeren – diverse locaties
Het Recreatieschap Rottemeren vaart zondag 26 juni en zaterdag 2 juli met een twaalfpersoons platbodem aak op de Rottemeren. Stap in en laat je naar de overkant varen om met activiteiten mee te doen of van kortingsacties te profiteren. Vaartijden tussen 11.00 – 16.00 uur. De route gaat langs de locaties: Jachthaven Rottemeren, Rottekade 2 A/B, Zevenhuizen, Eetcafé de Roerdomp, Tweemanspolder 12, Zevenhuizen en Restaurant Meerenbos, Rottedijk 13A, Bleiswijk. Bij elke locatie worden de precieze afvaart-tijden op een bord aangegeven.


11.00 – 17.00 uur Summer Kick-Off Kanoshop – Hoeksekade 141 in Bergschenhoek
KanoënDe Kanoshop luidt de zomer van 2016 spectaculair in met een Summer Kick Off op zondag 26 juni 2016. Tijdens de Summer Kick Off worden er verschillen lezingen, workshops en demonstraties georganiseerd. Maar er is meer te doen… Waaronder de veiling: Bied nu of mis de boot! en vergeet vooral de barbecue niet. De Summer Kick Off is gratis te bezoeken voor Kanoshopfans. Klik hier voor meer informatie.


11.30 – 17.00 uur Golfen – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
golf-e1434546986691Swing, swing, swing er op los tijdens de Rotte Waterweek! Golfbaan De Hooge Rotterdamsche laat je op een ludieke wijze met de golfsport kennismaken. Dus swing er op los en sla de bal (hole in one) in een Peugeot 108 Top van Peugeot Davo! Lukt het om de golfbal er in een keer in te slaan? Ga de uitdaging aan! Kosten: gratis. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Peugot Davo en Golfbaan – Brasserie De Hooge Rotterdamsche.


11.30 – 17.00 uur Outdoor Yoga – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
yogaVinyasa yoga wordt ook wel “flow yoga” genoemd vanwege het soepel overlopen van bewegingen, waardoor het op een gracieuze dans lijkt. Het is een stroming binnen yoga waarbij beweging gesynchroniseerd wordt met de ademhaling. De ademhaling fungeert als de basis voor de bewegingen, waarbij u op het ritme van in- en uitademen van pose naar pose gaat. Kosten € 2,50 per les. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Het Wapen van Vidaa.


11.30 – 17.00 uur Boogschieten – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
boogschieten 2Onder leiding van een instructeur leer je om te gaan met een handboog. Kom langs en kijk of jij vanaf 10 meter de carbonpijl in de roos van 1 cm weet te schieten! Kosten: € 1,- voor vijf pijlen.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Outdoor Valley.


11.30 – 17.00 uur  Kanoën – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
KanoënVaar samen in een 1 of 2-persoonskano naar de mooiste plekken in het Hoge Bergse Bos! Lekker peddelen in de vrije natuur, iets voor jou? Kom dan kanoën tijdens de Rotte Waterweek. Kosten: € 2,50 per boot per 30 minuten.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Outdoor Valley.


11.30 – 17.00 uur  Funtubing – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
funtubingDrie banen naast elkaar, zo snel mogelijk naar beneden met snelheden tot wel 50 km per uur. Wie is eerst beneden?? Supergave activiteit voor zowel de kids als de volwassenen, adrenaline giert door je lijf! Kosten: € 5,- per 30 minuten.
Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Outdoor Ski & Fun.


11.30 – 17.00 uur – Gratis kennismaken met de zeilsport – Rottedijk 13 in Bleiswijk (Jachthaven Meerenbos)
zeilenHeb je nog nooit gezeild en zou je dat graag een keer willen doen? Kom dan kennis maken met zeilen bij zeilschool Wavie. Tijdens de introductieles wordt er kennis gemaakt met het zeilen. Samen met 2 tot maximaal 4 personen en een instructeur vaar je op de Rottemeren. Ervaar de rust, schoonheid en het genot van zeilen. Hoe werkt het sturen? Hoe werken de zeilen? In twee uur ontdek je de wereld van het zeilen. Na deze zeilles weet je zeker hoe leuk zeilen is. Van te voren reserveren is verplicht. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Zeilschool Wavie.


11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur Rondleiding Bleiswijkse Verlaat- Rottedijk 13 in Bleiswijk (Bleiswijkse Verlaat)
bleiswijkse verlaat 2Medewerkers van de Oudheidkundige vereniging en museum Bleiswijk geven rondleidingen bij het Bleiswijkse Verlaat. De rondleidingen starten bij het Bleiswijkse Verlaat. Het Bleiswijkse Verlaat is een schutsluis met puntdeuren tussen de Rottemeren en de Heulsloot bij Bleiswijk in de gemeente Lansingerland. De vaarweg loopt dood en de sluis wordt niet meer bediend. Het ontwerp van de sluis is uit 1774. De huidige sluis is in 1972 volledig gerestaureerd. Klik hier voor meer informatie. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk

11.30 uur – Roeiclinic – Willem Alexanderbaan – Nely Gambonplein 1 in Zevenhuizen
Een roeiclinic op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen.


12.00 – 20.00 uur Hippieval – Fashion, Lifestyle & Music voor de hele familie- Hoeksekade 160 in Bergschenhoek
Hippieval-logoHet festival begint om 12.00 uur met Morning Yoga. Er is een hippiemarkt, muziek, diverse workshops voor jong en oud, massages, kinderoptredens, kids bootcamp, een BBQ en meer. Tickets: Pre sale €7,50- | Regular ticket €10,-. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis! Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Het Wapen van Vidaa. Klik hier voor meer informatie en ticketverkoop.

Maandag 27 juni 2016

Er zijn geen activiteiten maandag 27 juni. Wel genoeg leuke (kortings)acties en aanbiedingen. Klik hier voor meer informatie.

Dinsdag 28 juni 2016

Er zijn geen activiteiten dinsdag 28 juni. Wel genoeg leuke (kortings)acties en aanbiedingen. Klik hier voor meer informatie.

Woensdag 29 juni 2016

11.00 – 17.00 uur Modderrace Outdoor Valley – Hoeksekade 141 in Bergschenhoek
modderraceNaar aanleiding van de nationale modderdag organiseert Outdoor Valley de Outdoor Valley modderweek! De modderdag is ooit in Nepal bedacht om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen  te geven. Ben jij tussen de 4 en de 12 jaar? Kom dan met je vriendjes of klasgenoten meedoen aan onze modderrace. Het is een race waarbij je 1,5 uur actief bent. De activiteit is onder eigen begeleiding, dus ouders/begeleiders kunnen zelf meelopen om kinderen waar nodig een handje te geven. Op een enkel onderdeel zal ook een instructeur van ons staan om bij de hindernis te helpen. Kosten zijn € 7,50 per kind. Van te voren aanmelden is gewenst. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Outdoor Valley. Klik hier voor meer informatie.


13.30 – 16.30 uur – Opening Speelpolder Lage Bergse Bos – Rottebanddreef 50 in Bergschenhoek
Speelpolder Bergse BosKom naar de feestelijke opening van de speelpolder in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek. Ja kan hier bij de speelvijver terecht om te klimmen, klauteren, ontdekken en te spelen. Met een avontuurlijke route langs (en als je wilt natuurlijk ook door) het water. Bij de opening is een tal van leuke, modderige activiteiten. Jij komt toch zeker ook wel even langs? Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Recreatieschap Rottemeren en Familierestaurant de Bergsche Plas.

Donderdag 30 juni 2016

19.30  uur – Rotte Swim experience – Start bron van de Rotte in Moerkapelle
Rotte Swim ExperienceMet de Rotte Swim Experience XXL zwemt een kleine groep zwemmers de hele Rotte af. Vanaf de molen “De Oorsprong” in Moerkapelle tot aan het Grote Kerkplein in Rotterdam Centrum. De afstand van 19 kilometer leggen zij in vier dagen af. De laatste dag is de Rotte Swim Experience. De finish is bij Restaurant Meerenbos in Bleiswijk, zo’n 60 a 70 minuten later.

Vrijdag 1 juli 2016

16.00 – 22.00 uur – Picnic Island – Crooswijksebocht en Noordplein in Rotterdam
relaxislandNa een zeer geslaagde try-out drijft op 1, 2 en 3 juli het pop-up eiland opnieuw in het water van de Rotte! Ervaar het perfecte vakantiegevoel op dit kleine stukje paradijs midden in Rotterdam. Rotte Picnic Island betekent plezier en ontspanning op een groot tijdelijk eiland in het water van de Rotte. Ontstaan vanuit een bijzonder bewonersinitiatief, is dit event dé plek om pootje te baden en te genieten van food, kunst en cultuur, terwijl lokale bandjes en singer-songwriters je verwennen met zomerse klanken. Toegang is gratis. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Picnic Island. Klik hier voor meer informatie.


16.00 – 19.00 uur – Peddel je Rot(te)
Leer surfen en SUPpen in de Rotte en doe erna mee met de peddel wedstrijd. De lessen zijn op SUP en surfboards inclusief instructeurs en surfpakken! Je krijgt een surfpak aan  indien gewenst en dan krijg je in een groepje les. Als je wilt kan je met je vrienden en vriendinnen een les volgen. Indien je zeker wilt zijn van een les en of deelname aan de wedstrijd, stuur dan een mail met je naam en leeftijd naar: info@desurfschool.nl Aanmelden: info@desurfschool.nl. Kosten: Gratis voor Rotterdammers! Klik hier voor meer informatie.


16.00 – 22.00 uur – Dichter bij de Rotte! – PICNIC Island in Rotterdam
Dichter MyrtheStap aan boord bij de Drijvende Dichter Myrte Leffring in de boot stappen. 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Picnic Island.


19.00 uur – Friday Night Kayak – Picnic Island in Rotterdam
night kayakOntdek Rotterdam vanaf het water en ontmoet andere water-liefhebbers. Op vrijdag 1 juli om 19.00 uur starten we bij Picnic Island en varen vanaf daar naar Rebelz aan de Rotte. De Friday Night Kayak van Kanoshop is er één om niet te missen. Plezier gegarandeerd! Van te voren aanmelden is gewenst. Heb je geen eigen kajak? Geen probleem, geef bij je aanmelding even door dat je geen kajak hebt! Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Kanoshop. Klik hier voor meer informatie.

19.30  uur – Rotte Swim experience – Start Restaurant Meerenbos
Rotte Swim ExperienceMet de Rotte Swim Experience XXL zwemt een kleine groep zwemmers de hele Rotte af. Vanaf de molen “De Oorsprong” in Moerkapelle tot aan het Grote Kerkplein in Rotterdam Centrum. De afstand van 19 kilometer leggen zij in vier dagen af. De laatste dag is de Rotte Swim Experience. De finish is bij Rottekade 6A, zo’n 60 a 70 minuten later.

Zaterdag 2 juli 2016

10.30 – 18.00 uur Roeitocht “De Oorsprong van de Rotte”
roeivereniging rijnmondRoeivereniging Rijnmond roeit zaterdag 2 juli met 8 boten vanaf de roeivereniging naar de bron van de Rotte in Moerkapelle. Daar nuttigen zij een lunch waarna ze terug roeien naar de vereniging.
Klik hier voor meer informatie over de vereniging.


11.00 – 16.00 uur Gratis Watertaxi op de Rottemeren – diverse locaties
Het Recreatieschap Rottemeren vaart zondag 26 juni en zaterdag 2 juli met een twaalfpersoons platbodem aak op de Rottemeren. Stap in en laat je naar de overkant varen om met activiteiten mee te doen of van kortingsacties te profiteren. Vaartijden tussen 11.00 – 16.00 uur. De route gaat langs de locaties: Jachthaven Rottemeren, Rottekade 2 A/B, Zevenhuizen, Eetcafé de Roerdomp, Tweemanspolder 12, Zevenhuizen en Restaurant Meerenbos, Rottedijk 13A, Bleiswijk. Bij elke locatie worden de precieze afvaart-tijden op een bord aangegeven.


11.30 – 17.00 uur Golfen – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
golf-e1434546986691Swing, swing, swing er op los tijdens de Rotte Waterweek! Golfbaan De Hooge Rotterdamsche laat je op een ludieke wijze met de golfsport kennismaken. Dus swing er op los en sla de bal (hole in one) in een Peugeot 108 Top van Peugeot Davo! Lukt het om de golfbal er in een keer in te slaan? Ga de uitdaging aan! Kosten: gratis. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Peugot Davo en Golfbaan – Brasserie De Hooge Rotterdamsche.


11.30 – 17.00 uur Outdoor Yoga – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
yogaVinyasa yoga wordt ook wel “flow yoga” genoemd vanwege het soepel overlopen van bewegingen, waardoor het op een gracieuze dans lijkt. Het is een stroming binnen yoga waarbij beweging gesynchroniseerd wordt met de ademhaling. De ademhaling fungeert als de basis voor de bewegingen, waarbij u op het ritme van in- en uitademen van pose naar pose gaat. Kosten € 2,50 per les. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Het Wapen van Vidaa.


11.30 – 17.00 uur Boogschieten – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
boogschieten 2Onder leiding van een instructeur leer je om te gaan met een handboog. Kom langs en kijk of jij vanaf 10 meter de carbonpijl in de roos van 1 cm weet te schieten! Kosten: € 1,- voor vijf pijlen.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Outdoor Valley.


11.30 – 17.00 uur  Kanoën – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
KanoënVaar samen in een 1 of 2-persoonskano naar de mooiste plekken in het Hoge Bergse Bos! Lekker peddelen in de vrije natuur, iets voor jou? Kom dan kanoën tijdens de Rotte Waterweek. Kosten: € 2,50 per boot per 30 minuten.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Outdoor Valley.


11.30 – 17.00 uur  Funtubing – Rottebandreef 10 in Bergschenhoek
funtubingDrie banen naast elkaar, zo snel mogelijk naar beneden met snelheden tot wel 50 km per uur. Wie is eerst beneden?? Supergave activiteit voor zowel de kids als de volwassenen, adrenaline giert door je lijf! Kosten: € 5,- per 30 minuten.
Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Outdoor Ski & Fun.


11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur Rondleiding Bleiswijkse Verlaat- Rottedijk 13 in Bleiswijk (Bleiswijkse Verlaat)
bleiswijkse verlaat 2Medewerkers van de Oudheidkundige vereniging en museum Bleiswijk geven rondleidingen bij het Bleiswijkse Verlaat. De rondleidingen starten bij het Bleiswijkse Verlaat. Het Bleiswijkse Verlaat is een schutsluis met puntdeuren tussen de Rottemeren en de Heulsloot bij Bleiswijk in de gemeente Lansingerland. De vaarweg loopt dood en de sluis wordt niet meer bediend. Het ontwerp van de sluis is uit 1774. De huidige sluis is in 1972 volledig gerestaureerd. Klik hier voor meer informatie. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk


12.00 – 22.00 uur – Picnic Island – Crooswijksebocht en Noordplein in Rotterdam
relaxislandNa een zeer geslaagde try-out drijft op 1, 2 en 3 juli het pop-up eiland opnieuw in het water van de Rotte! Ervaar het perfecte vakantiegevoel op dit kleine stukje paradijs midden in Rotterdam. Rotte Picnic Island betekent plezier en ontspanning op een groot tijdelijk eiland in het water van de Rotte. Ontstaan vanuit een bijzonder bewonersinitiatief, is dit event dé plek om pootje te baden en te genieten van food, kunst en cultuur, terwijl lokale bandjes en singer-songwriters je verwennen met zomerse klanken. Toegang is gratis. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Picnic Island. Klik hier voor meer informatie.


12.00 – 17.00 uur – Outdoor Work-out- Rottedijk 13 in Bleiswijk
bootcampDeze training ontstond aan het begin van deze eeuw in de Verenigde Staten. Het is een sportmethodiek die is gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger.  Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen en voor alle sportniveaus toegankelijk. Met een bootcamp training bouw je je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op. Een training bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen en dat allemaal in de natuur. Heerlijk training in de buitenlucht, back to basic!  De lessen starten ieder heel uur (12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur)
Meedoen aan een les kost € 3,50 (normaal € 5,-) Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Sportstudio Workout.


12.00 – 17.00 uur – Plastic Whale – Picnic Island in Rotterdam
Logo Plastic Whale (1)Hop on board van de Plastic Whale sloep! Met deze sloep – gemaakt van plastic afval – vissen we samen het water schoon. De Plastic Whale sloep wordt uitgerust met schepnetten zodat we al varend, van het ene eiland naar het andere het plastic opvissen wat we onderweg tegenkomen. Zo vissen we samen een half uurtje op de Rotte en zorgen we voor een versnapering aan boord voor jong en oud. Kosten 5,- per ritje, incl “versnapering”. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Plastic Whale.


12.00 – 18.00 uur – Meezeilen met de Friese Zeilpraam Lord Zeesop- Nabij Rottedijk 11 in Bleiswijk
zeilschoo op de rottemerenStap aan boord van de Friese Zeilpraam Lord Zeepsop! Een unieke kans om de Rottemeren vanaf het water te ontdekken!  Vertrektijden: Op elk heel uur, vanaf 12.00 uur, laatste afvaart 17.00 uur. Reserveren noodzakelijk! Mail uw reservering naar: teamzeilen@zeilschoolopderottemeren.nl Vermeld in deze mail: het tijdstip dat u zou willen zeilen, uw naam, hoeveel personen er mee gaan en uw mobiele telefoonnummer! Kosten: per persoon € 10,-, te voldoen bij inschepen. Passagiers: Het maximum aantal passagiers, opstappers, is 12 personen!! Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Zeilschool Op de Rottemeren. Klik hier voor meer informatie.


14.00 – 16.00 uur – 010SPRINT – Picnic Island in Rotterdam
010 sprintIn samenwerking met Rotte PICNIC ISLAND organiseert Rotterdam Canoe Club (RCC)  de sprintwedstrijd 010SPRINT. Over een parcours van 200 meter zullen acht kanosprinters het tegen elkaar opnemen in twee wedstrijdvormen. Het parcours wordt gevaren op de Rotte langs de Zaagmolenkade te Rotterdam. Het eerste evenement is een ‘Drag Race’ waarbij de sprinters 1 op 1 tegen elkaar varen. Het tweede evenement is een ‘Relais Race’ waarbij de sprinters het in twee groepen van 4 tegen elkaar opnemen. Omdat de race open staat voor 8 wedstrijdvaarders, is participatie enkel op uitnodiging mogelijk. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door RCC. Klik hier voor meer informatie.


15.30  uur – Rotte Swim experience – Start Rottekade 6a
Rotte Swim Experience
Met de Rotte Swim Experience XXL zwemt een kleine groep zwemmers de hele Rotte af. Vanaf de molen “De Oorsprong” in Moerkapelle tot aan het Grote Kerkplein in Rotterdam Centrum. De afstand van 19 kilometer leggen zij in vier dagen af. De laatste dag is de Rotte Swim Experience. De finish is zo’n 60 a 70 minuten later bij de Pr. Irenebrug waar een dag later de Rotte Swim Experience begint. 

16.00 – 22.00 uur – Dichter bij de Rotte! – PICNIC Island in Rotterdam
Dichter DorcasDorcas verstaat zwijgende tongen en verzint sprekende zinnen onder haar motto ‘Taal: gevoel voor speling’. Stap in haar bootje en laat je meevoeren; dichter bij de RotteDeze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Picnic Island.

Zondag 3 juli 2016

10.00 – 17.00 uur – Rivierenkaravaan – Grote Kerkplein in Rotterdam
rivierenkaravaan

Gemeente Rotterdam staat met haar Rivierenkaravaan op het Grote Kerkplein in Rotterdam. In de speciale informatiekeet laten we je zien hoe de Rotterdamse rivieren een boost krijgen. Hardlopen, beetje vissen, struinen door het groen, terrasje pikken of liggen in het gras: straks worden de Rotterdamse rivieren worden nog aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger met het programma Rivieroevers.


12.00 – 17.00 uur – Picnic Island – Crooswijksebocht en Noordplein in Rotterdam
relaxislandNa een zeer geslaagde try-out drijft op 1, 2 en 3 juli het pop-up eiland opnieuw in het water van de Rotte! Ervaar het perfecte vakantiegevoel op dit kleine stukje paradijs midden in Rotterdam. Rotte Picnic Island betekent plezier en ontspanning op een groot tijdelijk eiland in het water van de Rotte. Ontstaan vanuit een bijzonder bewonersinitiatief, is dit event dé plek om pootje te baden en te genieten van food, kunst en cultuur, terwijl lokale bandjes en singer-songwriters je verwennen met zomerse klanken. Toegang is gratis. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Picnic Island. Klik hier voor meer informatie.


12.00  uur – Rotte Swim experience – Start Pr. Irenebrug in Rotterdam-Hillegersberg
Rotte Swim Experience 2014 (3) - kopieEen zwemtocht in open water, over een afstand van ongeveer 6 km in de Rotte. Deze tocht zwemmen we niet in één keer, maar in vijf etappes. Voor elke etappe is er een tijdslimiet van 40 minuten zwemmen, na 45 minuten starten we met de volgende etappe. De finish is bij het Grotekerkplein, Rotterdam-Centrum. Deelnemen kan niet meer, aanmoedigen of meevaren met een kano of waterfiets kan wel. Klik hier voor meer informatie. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door 010Swim.


15.30 uur – Prijsuitreiking Fotowedstrijd ‘De Rotte beweegt je’ – PICNIC Island in Rotterdam
fotoDe Rotte beweegt je, en dat willen we zichtbaar maken met mooie foto’s van de Rotte. Wat beweegt jou in de Rotte? Leg het vast en maak kans op je eigen foto op canvas! Tot 24 juni kunnen bezoekers foto’s insturen. Op 3 juli worden bij PICNIC Island drie prijzen uitgereikt aan de winnaars plus twee aanmoedigingsprijzen. Klik hier voor meer informatie. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Plezierrivier de Rotte.