Evenementen

De Rotte beweegt je!

Evenementen

De Rotte beweegt je!

De Rotte beweegt je!

Evenementen

Stichting Plezierrivier de Rotte organiseert samen met andere partijen een aantal evenementen die bijdragen aan het realiseren van onze doelen.

Rottecafés Stichting Plezierrivier de Rotte

Vier keer per jaar organiseert Stichting Plezierrivier de Rotte een Rottecafé voor relaties van de Rotte. Dit zijn overheden, ondernemers, verenigingen, stichtingen, bewoners etc. De café’s vinden om en om plaats bij ondernemers in Zuidplas, Lansingerland en Rotterdam. Er zijn altijd meerdere sprekers die delen waar zij mee bezig zijn in relatie tot de Rotte. Daarnaast is het vooral een plek om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

De cafés zijn altijd op maandagen van 16.00 tot 18.00 uur.  In 2019 gaat het om 4 maart, 3 juni, 2 september en 2 december.

Zevenhuizerplas Experience

Op zaterdag 29 juni is de Zevenhuizerplas Experience. Met dit gratis evenement promoten we voor jong en oud de beleving van waternatuur en watersport. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bij Lake7 allerlei watersafari’s om met experts de fascinerende natuur te ontdekken in en om de Zevenhuizerplas. Van bezichtiging van fraaie lepelaars met biologen tot enorme snoeken met beroepsvissers. Proeven kan ook: van watermunt tot waterpeper alsook van superfood zoals de waterkers. Daarnaast zijn er exhibits, workshops en culturele activiteiten zoals zelf rieten manden maken en zandkastelen bouwen. Zelf watersportervaring opdoen kan met sportclinics als snorkelen/ duiken, kanoën, roeien en surfen.

Waterfestival aan de Rotte

Op zaterdag 31 augustus 2019 is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte. Met dit evenement willen wij het plezier op het water terugbrengen in de stad. Het vindt plaats aan de Crooswijksebocht en een stukje van de Zwaanhalskade. Stap in de CroosPont, kano of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace. Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, op je strandstoel met relaxte loungemuziek op de achtergrond en drankje in de hand. Het evenement is gratis voor bezoekers. Klik hier voor meer informatie.

Drakenbootrace op de Rotte

Op zaterdag 31 augustus, als onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte, organiseren wij de Drakenbootrace op de Rotte. Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden de teams zaterdag 31 augustus in echte drakenboten om de eerste plek. Wil jij meedoen? Zorg dat je alvast een team bij elkaar krijgt met minimaal 16 man. De inschrijving gaat binnenkort van start! Klik hier voor meer informatie.