Waterfestival aan de Rotte: Een dag vol waterplezier en avontuur!

Rotterdam, 27 mei 2024 – Het langverwachte Waterfestival aan de Rotte is terug en dit keer op een spiksplinternieuwe locatie! Op zaterdag 8 juni 2024, van 10.30 tot 16.30 uur, wordt Natuurstadlocatie kinderboerderij De Blijde Wei in Ommoord omgetoverd tot dé plek waar je wil zijn voor een dag vol waterpret, natuur en avontuur. Het gratis Waterfestival aan de Rotte biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, waarbij iedereen kan genieten van de prachtige natuurlijke omgeving op en langs de Rotte. Van kanoën, suppen en rondvaarten tot ontspannen wandelingen, natuurexcursies en uitdagende activiteiten of gewoon neerploffen op het terras, er is voor elk wat wils.

De Blijde Wei zal bruisen van activiteit, met volop waterpret, een uitdagende klimwand en een balansparcours, interessante natuurexcursies en wandelingen en de kans om bij te dragen aan een schone Rotte met plasticvissen en troeptrimmen. Bezoekers kunnen ook neerstrijken op het terras van De Blijde Wei en genieten van alles wat het festival te bieden heeft. Het Waterfestival aan de Rotte biedt gelegenheid voor bewoners om elkaar te ontmoeten, samen actief te zijn en te genieten van het prachtige stukje natuur langs de Rotte in Ommoord.

Nieuwe locatie – kinderboerderij De Blijde Wei – Natuurstad
Voor de 5e editie van het Waterfestival strijken we neer op een nieuwe locatie: kinderboerderij De Blijde Wei van Natuurstad. Hier maak je op een speelse manier kennis met boerderijdieren. Er leven onder andere koeien, paarden, kippen en diverse knaagdieren. Je kunt een wandeling maken tussen de geiten en schapen, of neem eens een kijkje in de stallen. Er kan bovendien lekker gespeeld worden in de speeltuin. De kinderboerderij is een leuke, gezellige plek, waar jong en oud kennismaakt met dier en natuur.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door Wijkraad Ommoord, Gemeente Rotterdam – programma Rotterdamse Rotte, Stichting Plezierrivier de Rotte en Ook dit is de Rotte. Daarnaast dragen diverse partijen bij door hun activiteiten aan te bieden.

Meer weten?
Voor meer informatie over het Waterfestival aan de Rotte en het volledige programma, bezoek www.derotte.nl/waterfestival.