De opkomst bij de Rottecafé SPECIAL –’Van boer naar bord’ was groot. Deze speciale editie organiseerden wij samen met Land- en Tuinbouw Vereniging de Rottepolders.

We werden welkom geheten bij de Warnaarthoeve in Moerkapelle, vlakbij de oorsprong van de Rotte. Omringd door aardappelen vertelden de boeren ons wat er komt kijken bij het telen van aardappelen, uien, spruiten en meer. Het werd o.a. duidelijk dat de gronden in dit gebied de vruchtbaarste gronden zijn van Nederland en dat de boeren uit dit gebied belangrijke leveranciers zijn voor o.a. Albert Heijn, Farm Frites en Mac Donalds. Verduurzaming is belangrijk bij de bedrijfsvoering, maar vraagt ook van consumenten verandering bijvoorbeeld door ook het minder perfect gevormde en gekleurde groente en fruit te kopen en nuttigen.

Hoogheemraad van Zoelen nam ons mee in het kwaliteitsbeheer van het water in het gebied. Als afsluiter leidden de boeren ons rond en genoten we van een vers frietje van aardappelen uit het gebied.

De aangekondigde presentatie van PARK (provinciaal adviseur ruimtelijke ordening) Noël van Dooren is nagezonden. Hij sprak over zijn onderzoek naar de Rotte en de Rottepolders Noord en over het advies dat hij de Gedeputeerde Staten geeft over dit gebied. Het advies kun je bekijken via deze link. Al met al weer een geslaagd Rottecafé!