Event: De Rotte Plasticvrij in Rotterdam Noord

Kom op zaterdag 28 mei naar Eetcafé ‘Trefpunt in Rotterdam Noord voor een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. We gaan namelijk aan de slag voor een Plasticvrije Rotte in Rotterdam Noord! Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken, varen op de Rotte en het maken van een kunstwerk van plastic afval. Na afloop staat een hapje en een drankje klaar zodat je gezellig kan nakletsen over de geslaagde middag. Deelname is gratis, aanmelden verplicht!

Locatie: Eetcafé ’t Trefpunt
Datum: 28-05-2022
Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Programma
Het event is op zaterdag 28 mei van 13:30 tot 16:30 uur. De programma onderdelen zijn:

  • Welkom en opening
    In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrije Rotte (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
  • Plasticvissen
    Plastic Whale Rotterdam neemt je mee het water op om plastic te vissen in boten gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen!! Plastic Whale is de eerste plastic fishing organisatie ter wereld. Zij strijden voor plasticvrije wateren wereldwijd en willen bijdragen aan oplossingen voor de plastic soep.
  • Plasticprikken
    Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in de rivier terecht.
  • Varen
    We gaan varen over de Rotte en beleven zelf dat hoe schoner de Rotte is, hoe fijner het is om te recreëren op het water.
  • Kunstwerk maken van Plastic afval
    Het afval dat al eerder is verzameld, gescheiden en schoongemaakt, verwerken we in een kunstwerk met begeleiding van IDEddy. IDEddy vertelt en inspireert de bezoekers over hoe je afval kan gebruiken om nieuwe, mooie dingen van te maken waarna ze zelf aan de slag gaan.
Het programma en de locatie zijn onder voorbehoud.
Aanmelden
Ga jij samen met ons aan de slag voor ‘De Rotte Plasticvrij in Noord’? Vul dan het formulier in. Deelname is gratis. Je kunt je met het formulier tevens aanmelden als ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’.
Wist je dat…
Dit event onderdeel is van een project genaamd ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’? Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen.Wil jij ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Kijk op www.derotteplasticvrij.nl.