Poort van Noord en het Stadsmakerscongres

Het initiatief ‘De Sterkste Schakel’ van Margit van Schaik en Jesper Baltussen won de Open Oproep Poort van Noord. Het initiatief brengt de natuur terug in de stad en maakt van de Poort van Noord een aantrekkelijke plek om even stil te staan en tot rust te komen. Nu in november het geplande Stadmakerscongres is uitgesteld, hopen we dat het op 14 februari of nieuw geplande datum alsnog kan doorgaan. We verzorgen dan een excursie en zijn te vinden met een stand in de centrale hal (zie afbeelding). Het congres, georganiseerd door AIR Rotterdam, is dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte van het stadmaken. Het programma staat in het teken van vertragen en versnellen. “Hoe creëren we ruimte voor ontmoeting, dialoog en verbeeldingskracht terwijl de stad zich in een razend tempo ontwikkelt?”, aldus AIR Rotterdam.