Rotterdam krijgt Halve Marathon terug

Op 25 juli aanstaande wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in het boek van de Halve Marathon Rotterdam. Tijdens de Rotte Dam Loop kunnen hardlopers en wandelaars over afstanden van 21 of 10 km genieten van het prachtige gebied langs De Rotte.

De Rotte Dam Loop is een initiatief van stichting Plezierrivier De Rotte. “Wij willen graag dat iedereen het Landschapspark de Rotte van oorsprong tot dam beleeft”, aldus Carol Hol, voorzitter van de stichting. “De rivier de Rotte is precies een halve marathon lang. Hoe kun je de Rotte beter beleven dan er van de polder en de venen tot de voeten op de dam in hartje Rotterdam langs te lopen of wandelen? Gevarieerder kan een halve marathon niet zijn!”

De Rotte Dam Loop
Deze eerste editie van de Rotte Dam Loop is een social run en geen hardloopevenement. Dit houdt in dat deelnemers op verschillende tijdstippen individueel of conform de richtlijnen in groepjes tot maximaal vijftig personen met 1,5 mtr. afstand het uitgepijlde parcours op gaan. Vanaf de start bij Outdoor Valley in het Hoge Bergse Bos kronkel je langs De Rotte door de betoverend mooie omgeving naar het centrum van de stad. En bij de finish op de Binnenrotte (daar ligt de dam als anker van de Maasstad) staat voor deelnemers een lekker koud drankje klaar. Je hoeft alleen maar te lopen en te genieten onderweg, de rest is allemaal voor je geregeld.

De organisatie is in handen van We Promote Sports in samenwerking met de Running Rebels. “Net als alle hardlopers snakken wij er ook naar om weer een mooi hardloopfeest te beleven,” vertelt organisator Rob de Hair. “Dit is een bijzonder mooie loop en we zijn super trots op de vette Rotterdamse ‘must have’ medaille en het mooie running shirt. Het enthousiasme is overweldigend. Vanaf de lancering afgelopen vrijdag blijkt de animo voor de Rotte Dam Loop erg groot. In één weekend is 75% van de tickets al verkocht.”

Deze editie van de Rotte Dam Loop is de opmaat voor de ‘echte’ halve marathon Rotterdam-wedstrijd volgend jaar. Op de website www.RotteDamLoop.nl lees je alle ins en outs van het evenement, kun je je inschrijven, word je verliefd op de medaille en bekijk je alvast de hardloop- en wandelparcoursen.

750 jaar dam in de Rotte
De Rotte Dam Loop is onderdeel van het programma 750 jaar dam in de Rotte. In 2020 bestond de Rotte-dam 750 jaar. Een historisch moment waar de stad Rotterdam door is ontstaan. Dat vierden we in 2020 al met diverse activiteiten op en rond de Rotte. Vanwege de coronamaatregelen werd een deel van het festiviteitprogramma uitgesteld. Nu de maatregelen versoepeld worden kunnen we deze activiteiten alsnog organiseren, waaronder de Rotte Dam Loop. Kijk op www.750jaardam.nl voor een overzicht met alle activiteiten.