Maak kennis met ‘Rotte, stel je voor’

Jet en Marit: ‘Hoi! Wij zijn Marit Schavemaker en Jet ten Voorde en we hebben ontzettend veel zin om de komende tijd ons voorstel voor de Poort van Noord verder uit te werken. Ons voorstel ‘Rotte, stel je voor’ richt zich op het verder (be)leefbaar en actief maken van de zone rondom de Poort van Noord.

Zoals de Rotte actief onderdeel is van Rotterdam en ommeland, zo willen wij dat de bewoners ook actief onderdeel kunnen worden van juist deze plek. Daarom stellen we voor om een urban gym te maken die bestaat uit verschillende onderdelen, voor verschillende leeftijden en activiteiten. In de stad, maar met de mogelijkheid om actief het ommeland in te trekken. Lees meer.

Door functies toe te voegen hopen we op deze locatie mensen in eerste instantie te activeren: bijvoorbeeld door een boulderwand onder het viaduct te bouwen, trampolines in het groen te zetten en simpele vormen van fitness installaties langs de waterkant te vormen. Hierdoor worden omwonenden en nieuwe bezoekers naar de plek toe getrokken. Ook kunnen simpele ideeën zoals een hardlooppad met afstand markeringen op de grond, of een lijn over het water heen, mensen activeren om het gebied langs de rotte (verder) te verkennen. Daarnaast zijn er prettige plekken nodig om te verblijven of uit te rusten.

Door alle ingrepen simpel en low-key te houden kan het activeringsprogramma steeds een stapje worden uitgebreid. Wij zijn daarom erg benieuwd naar wat voor type activiteiten of verblijfsplekken de huidige gebruikers op zoek zijn! Ben je geïnteresseerd om mee te denken? Stuur ons dan een mail: rotte-stel-je-voor@googlegroups.com

Marit Schavemaker en Jet ten Voorde zijn met hun idee ‘Rotte, stel je voor’ één van de twee winnaars van de eerste ronde van de Open Oproep Poort van Noord. Met 39 inzendingen was de Open Oproep Poort van Noord een onverwacht succes. Voor de jury lag de vrijwel onmogelijke taak om uit de rijke oogst één of meerdere winnaars aan te wijzen. ‘Het was appels met peren vergelijken, maar het is gelukt!’.  De andere winnende inzending is ‘De Beeldenro(u)tte’ van Margit van Schaik en Jesper Baltussen. De winnaars ontvangen € 2.500,- om hun plan verder uit te werken en zullen dat tijdens de geplande Rotteconferentie presenteren. Daar wordt de uiteindelijke winnaar gekozen en start het traject tot realisatie.