Digitale Talkshow de Poort van Noord

Om de Rotte verder op de kaart te zetten bij bewoners, ondernemers, overheden en andere organisaties, schrijft onze stichting, in samenwerking met AIR, de partners Van der Leeuwkring en gemeente Rotterdam een Open Oproep uit voor de Poort van Noord, de plek waar de Rotte onder de Ring door stroomt. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

De Poort van Noord
De Poort van Noord (de kruising van de Rotte met de A20/spoorlijn) is een plek waar je aan de ene kant de stad Rotterdam beleeft en aan de andere kant het groene landschapspark De Rotte. De Poort van Noord is ook een plek waar het infra-landschap van snelweg en spoor de Rotte als verbinding van stad en ommeland ondergeschikt en onaantrekkelijk maakt

Open Oproep
De Open Oproep wordt op 16 november gelanceerd. Het winnende idee moet de Poort van Noord agenderen en activeren, de aantrekkelijkheid vergroten, gebruik uitlokken en een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van deze plek. Voor de winnaar(s) van deze Open Oproep is €2.500,- beschikbaar om hun idee verder uit te werken en te presenteren op de Rotteconferentie in juni 2021.

De talkshow
Voorafgaand aan de lancering van deze Open Oproep wordt de opgave in een online talkshow verdiept met Ewoud Dekker en Harry van Huut van Stichting Plezierrivier de Rotte, juryleden van de Open Call en overige deelnemers. Het gesprek wordt geleid door Bas van der Pol (AIR). De volgende personen nemen deel aan het gesprek:

  • Juryvoorzitter: Karim Amghar, schrijver, programmamaker, presentator en docent
  • Jurylid: Ruud Reutelingsperger, Observatorium
  • Jurylid: Sabrina Ong Aban, bewoner Kleiwegkwartier
  • Organisatie: Ewoud Dekker, Stichting Plezierrivier de Rotte
  • Organisatie: Harry van Huut, Stichting Plezierrivier de Rotte
  • Organisatie: Mariëlle van den Berge, Stichting Plezierrivier de Rotte
  • Organisatie: Joep Klabbers, AIR Rotterdam

Tijdens de talkshow lichten wij de Open Oproep voor de Poort van Noord toe en gaan we in gesprek over de betekenis van de Rotte in algemene zin, de (potentiële) rol van de Poort van Noord, en hoe daarvoor de Poort van Noord te agenderen en activeren. Wat kan/ moet de Poort van Noord ‘doen’ voor de Rotte en de stad?

Uitnodiging
Iedereen is van harte uitgenodigd om het gesprek als toehoorder bij te wonen. Wij houden de digitale talkshow via Microsoft teams. Via onderstaande link kun je de talkshow volgen.

________________________________________________________________________________

Neem deel via je computer of mobiele app
De digitale talkshow volgen via Microsoft Teams
Meer informatie | Opties voor vergadering

________________________________________________________________________________

De talkshow begint vrijdag 13 november stipt om 11:00 uur. Wil je alles meekrijgen? Zorg dan dat je uiterlijk 5 minuten van te voren in de digitale omgeving zit.

Spelregels
De spelregels voor een succesvolle digitale talkshow:

  • Eenmaal in de meeting, demp je microfoon!
  • Heb je een vraag of opmerking? Stuur het in de chat. Aan het einde van de talkshow, brengt de technisch moderator jouw input in.
  • Wil je in contact komen met de organisatie of één van de sprekers maar heb je nog geen contactgegevens? Laat het ons na afloop weten en wij verbinden jullie aan elkaar.