Schoolkinderen op avontuur op het water, onder het water en op de kade!

In de landelijke Week van Ons Water hebben bovenbouwleerlingen van basisscholen de magische (onder)waterwereld van de Rotte ontdekt. Op 13 en 15 oktober waren leerlingen van de basisscholen De Nessevliet, De Kleine Prins en de Prins Alexanderschool te gast bij de prachtige kinderboerderij De Blijde Wei van Natuurstad Rotterdam. Zij hebben daar van alles beleefd. Samen met Natuurstad speurden de kinderen naar waterdiertjes in en om de Rotte. Ze gingen in een kano het water op met Outdoor Valley en plasticvissen met Plastic Whale in sloepen gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen! Van het opgeviste plastic is een kunstwerk gemaakt samen met Studio IDEddy. “Dit was nog leuker dan kamp” was de reactie van één van de leerlingen.

De Rotte is niet zomaar een rivier en voor vele kinderen onbekend terrein. Onder leiding van Stichting Plezierrivier De Rotte werken organisaties samen aan ROTTErdam Experience om zoveel mogelijk Rotterdamse basisschoolleerlingen op een leuke, interactieve en ludieke manier de natuur te ontdekken en zwerfvuil in het water te voorkomen.  Nieuwe edities van dit gevarieerde kinderactiviteitenprogramma volgen in 2021.

Toon van der Klugt, dijkgraaf van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, dat het project mede mogelijk maakt: “De Rotte is niet alleen belangrijk omdat deze het regenwater in het gebied afvoert naar de Nieuwe Maas. De prachtige rivier is ook rijk aan waterleven en is belangrijk voor de natuur in het gebied. Het is goed dat deze leerlingen dit ervaren en zelf ook een creatieve bijdrage leveren om de rivier schoon te houden.” 

 

750 jaar dam in de Rotte
In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waardoor Rotterdam is ontstaan. Dat vieren wij met diverse activiteiten op en om de rivier de Rotte. Beleef 750 jaar dam in de Rotte en ontdek wat er te doen is op www.750jaardam.nl

Wethouder Wijbenga: ‘De rivier de Rotte, waar Rotterdam haar bestaan aan heeft te danken, krijgt haar belangrijke functie steeds meer terug. Niet voor de handel en economie maar wel voor het welzijn van alle Rotterdammers! Goed om te zien dat qua educatie en recreatie er steeds meer mogelijk is op en rond de Rotte!