Van Waterfestival naar Waterweken aan de Rotte

Van 5 september t/m 1 november ieder weekend pret op de Rotte met de Waterweken aan de Rotte

Het jaarlijkse Waterfestival aan de Rotte is omgetoverd tot een nieuw, meerdaags, coronaproof event: De Waterweken aan de Rotte. Alle activiteiten die normaal op het Waterfestival te beleven zijn, kun je de komende twee maanden ontdekken. Van zaterdag 5 september t/m zondag 1 november beleef je in de weekenden diverse kleinschalige (water)activiteiten op/aan de Rotte, in de Crooswijksebocht. Rondvaartboten, kanoën, op pad met de boswachter, pijl & boogschieten, plastic vissen, een historische wandeling en nog veel meer. Komend weekend is de aftrap met op zaterdag rondvaarten op de Rotte en zondag gezellig kanoën. Alle activiteiten zijn gratis voor inwoners uit Kralingen-Crooswijk en Noord.

Van Waterfestival naar Waterweken
Afgelopen weekend stond de vierde editie van het Waterfestival aan de Rotte gepland. Een jaarlijks terugkerende event voor inwoners uit Crooswijk en Noord. Tijdens het festival konden zij kennismaken met de plezierrivier de Rotte door een tal van (water)activiteiten. Net als vele andere evenementen ging het Waterfestival dit jaar niet door. De organisatie ging op zoek naar mogelijkheden voor een alternatief event. Dat mondde uit in de Waterweken aan de Rotte. Het Waterfestival, maar dan verspreid over meerdere dagen EN coronaproof!

Waterweken aan de Rotte
Plezier op en aan de Rotte, dat is wat je tijdens de Waterweken aan de Rotte beleeft. Iedere zaterdag en zondag in september/oktober kunnen inwoners uit Crooswijk en Noord gratis deelnemen aan een activiteit. De ene dag is dit kajakken, de andere dag roeien en weer een andere dag is het klimmen of een rondvaart. Het idee hiervan is dat de activiteiten die we bij het Waterfestival op één dag aanbieden, nu verspreid aanbieden gedurende de maand(en). Dit gebeurt op basis van voorinschrijving. Het begint met één blok, waar een maximaal aantal deelnemers toegelaten kunnen worden. Het maximale aantal hangt af van de activiteit en de mogelijkheden van die activiteit om de regels van het RIVM te kunnen hanteren (zoals de 1.5 meter afstand regel). Indien een tijdsblok vol zit, komt er een extra blok bij. Zo kan iedereen verantwoord kennis maken met de diverse (water)sporten die de Waterweken aan de Rotte aanbiedt.

Vooraf aanmelden is verplicht!
Vanwege de beperkte beschikbaarheid en om de coronaregels te kunnen handhaven is vooraf aanmelden voor de activiteiten verplicht. Dit kan via onze website.

750 jaar dam in de Rotte
De Waterweken aan de Rotte maken onderdeel uit van het Programma 750 jaar Dam in de Rotte. In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waar de stad Rotterdam door is ontstaan. Dat wordt gevierd met diverse activiteiten op en om de rivier de Rotte. De Waterweken aan de Rotte is daar één van! De Rotte is van iedereen. De plezierrivier kronkelt vanuit de groene achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. De rivier biedt met haar levendige kades en groene natuuroevers een plek waar je je thuis voelt en is een bron van plezier en ontspanning. Beleef 750 jaar dam in de Rotte en ontdek wat er te doen is op, aan en nabij te Rotte via de website van 750 jaar Dam in de Rotte.

Mede mogelijk gemaakt door
De Waterweken aan de Rotte zijn mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Wijkraad Oude Noorden, gemeente Rotterdam, Programma 750 jaar dam, Stichting Plezierrivier de Rotte, Ook dit is de Rotte, Ondernemersvereniging de Rotte(meren) en de vele betrokken partijen die activiteiten aanbieden.

Meer informatie over de Waterweken op de Rotte.