Uitreiking ROTTErdam Waterpaspoort

Afgelopen dinsdag viste wethouder Wijbenga samen met schoolkinderen het eerste ROTTErdam Waterpaspoort op. Het Waterpaspoort is een leuk boekje voor kinderen om zelf de magische waterwereld in en om de Rotte te ontdekken. 

Basisschoolleerlingen van de bovenbouw die WaterWijzerlessen bij de Rotte hebben gevolgd, ontvingen dit paspoort. Het paspoort en de buitenlessen maken deel uit van het project WaterWijzer rond de Rotte. De stichtingen Plezierrivier De Rotte en NatuurWijs, evenals Plastic Whale en Ekologika, werken samen aan dit project. Gastdocenten laten kinderen in schooltijd op een leuke, leerzame manier kennis maken met de waternatuur, plastic soep en het waterbeheer in en om de Rotte.

NatuurWijs is natuurbeleving en natuureducatie voor kinderen op de basisschool. Zelfontdekkend leren over de natuur, van de natuur, in de natuur.
Plastic Whale zet zich in voor plasticvrije wateren door plastic te gaan vissen met scholen, bedrijven en publieksevenementen te organiseren. Van het opgeviste plastic bouwt Plastic Whale nieuwe design-sloepen, zoals ook de gouden ‘van Zooi naar Mooi’ sloep die aanwezig zal zijn en is gesponsord door de gemeente Rotterdam.

Het opvissen en de uitreiking van de nieuwe ROTTErdam Waterpaspoorten was met medewerking van Wethouder Wijbenga en een klas van basisschool de Bavokring uit Kralingen.

Het project WaterWijzer is mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Zuid-Holland, Fonds NME, gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Recreatieschap Rottemeren/ Staatsbosbeheer