Opening Huiskamer van de Rotte

Donderdagmiddag openden Linda Molenaar (gemeente Rotterdam) samen met Carol Hol (voorzitter Stichting Plezierrivier de Rotte) de Huiskamer van de Rotte aan de Kerkhoflaan 145. De huiskamer is een ontmoetingsplek aan de Rotte en een werkplek om de ‘Belofte aan de Rotte’ nog meer gestalte te geven. Stichting Plezierrivier deelt de huiskamer met het nieuwe Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse.

Huiskamer van de Rotte

Een deel van de Huiskamer was al enige tijd in gebruik door Stichting Plezierrivier de Rotte. Met de intrek van Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse is het pand nu volledig in gebruik. Een mooi moment voor de opening.

De Huiskamer van de Rotte is een plek waar vanuit de stichting samen met bewoners, ondernemers, particulieren, maatschappelijke organisaties en overheden, kan werken aan haar ambitie om de Rotte en de directe omgeving te versterken. De stichting heeft daarbij aandacht voor de economische, sociaal-culturele en ruimtelijke dragers van het gebied en wil, met de rivier de Rotte als blauwe ruggengraat, het gebied tot een eenheid smeden. De Plezierrivier verbindt potentieel bijzondere plekken met elkaar en vormt een natuurlijke verbinding tussen stad en land. De focus van de stichting ligt niet op een beperkt gedeelte. De ambitie is juist om te laten zien wat de Rotte van bron tot dam te bieden heeft.

Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse

Per 1 april opent in hetzelfde pand het Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse van John van Leeuwen. Een nieuw biologisch, vegetarisch en veganistisch restaurant, tot stand gekomen met behulp van Crowdfunding. Voor de nieuwsgierigen: deze week is de Huiskamer al op afspraak geopend vanwege de Vegetarische week.

Vele plannen en ideeën

Tijdens de opening spraken Linda Molenaar en Lenie Bouwman (gemeente Rotterdam) over het belang van het water voor de stad en de plannen vanuit Programma Rivieroevers om o.a. de Rotte aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger te maken. De Crooswijksebocht, waar de Huiskamer op uitkijkt, is een belangrijk knooppunt binnen dit project waar op dit moment al diverse acties op ondernomen worden. Paulette Verbist kondigde de plannen aan voor een culturele manifestatie rondom de Rotte, die – als alles goed gaat – in 2019 gehouden kan worden en riep de aanwezigen op om als partner aan te sluiten. De afsluiter was voor Mariëlle van den Berge die de aanwezigen enthousiasmeerden over de onlangs gelanceerde website www.ookditisderotte.nl. Een site waar je alles kan vinden wat te doen is op, aan en nabij deze prachtige rivier.

Al met al voldoende redenen om met elkaar te proosten op de Huiskamer, te proosten op Huiskamerrestaurant Obst & Gemüse en te proosten op de Rotte!