Spektakel op het water tijdens Waterfestival aan de Rotte

Zaterdag 1 juli was de Crooswijksebocht in Rotterdam omgetoverd tot een strand aan de Rotte. Parasols, palmbomen, strandbedden en een relaxte beat uit de speakers. Vanaf de kade genoten de bezoekers van het spektakel op het water. Onder luid getoeter werd het gloednieuwe Vaarnetwerk de Rotte gelanceerd, waarmee je kunt varen van knooppunt naar knooppunt. Kort erna volgde het startschot voor de drakenbootrace, waarin teams met elkaar de strijd aangingen. De getrainde mannen en vrouwen van Outdoor Valley wonnen de race nipt van de ervaren peddelaars van Kanovereniging Never Dry. Ondertussen bewonderden de bezoekers bijen van een echte imker en maakten ze kennis met de boswachter. Velen haalden hun hart op bij het kanoën, suppen, (sloep)roeien en bij een rondvaart met de schapsboot. Het Waterfestival ontlokte leuke, positieve reacties: “Ik woon al 20 jaar aan de Rotte, maar heb nog nooit gevaren. Het was geweldig! Dit wil ik vaker doen.” De Rotte is met recht een plezierrivier te noemen!

Het Waterfestival aan de Rotte werd georganiseerd door Stichting Plezierrivier de Rotte en het Recreatieschap Rottemeren. Zij sloegen de handen ineen om samen de Rotte en het Rottemerengebied onder de aandacht te brengen van de Rotterdammer. Het festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

Samen bereik je meer
Het Waterfestival aan de Rotte was onderdeel van het eerste Rotterdam Water Weekend en is mede een succes geworden dankzij de inzet van vele organisaties: Stripecity, Natuur- en Vogelwacht Rotta, Staatsbosbeheer, Vereniging Nederlandsche Motorbootsport, Rbuiten, Picnic Island, Vereniging Stedenbouwkundig Wijkbehoud Hillegersberg-Schiebroek, Ondernemersvereniging Rottemeren, Croos, Hardslag, the Dutch Dragon’s, Outdoor Valley, SUP’s Up, Roeiers op de Rotte, Roeivereniging Rijnmond, Neverdry, Dance with JOYce, en de Cultuurscouts Crooswijk-Kralingen.

Aftermovie

Klik hier om de aftermovie van het Waterfestival aan de Rotte te bekijken.