Gezocht: Kinderburgemeester van de Rotte

Stichting Plezierrivier de Rotte en Recreatieschap Rottemeren zijn voor het weekend van 30 juni t/m 2 juli 2017 op zoek naar een kinderburgemeester van de Rotte. Heb jij ideeën om van de Rotte een echte plezierrivier te maken en wil jij als eerste kinderburgemeester de Rotteconferentie en het Vaarnetwerk de Rotte officieel openen? Meld je dan aan!

De Rotte en de toekomst

De Rotte is een prachtige rivier die door de gemeenten Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland stroomt. Als naamgever van de stad Rotterdam verdient De Rotte meer aandacht. Steeds meer mensen doen hun best om de Rotte die aandacht te geven en er een plezierrivier van te maken waar iedereen van kan genieten.

Kinderburgemeester van de Rotte

Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. Je opent op vrijdagmiddag 30 juni de Rotteconferentie en lanceert samen met een wethouder op zaterdag 1 juli het nieuwe Vaarnetwerk de Rotte tijdens het ROTTErdam Waterweekend. Je ambtsperiode duurt in principe één weekend. Misschien dat we je later bij echt belangrijke zaken nog een keer vragen.

Kinderburgemeester worden

Wil jij de eerste kinderburgemeester van de Rotte worden? Stuur dan je ideeën in om van de Rotte in de toekomst een echte plezierrivier te maken. De drie kinderen met de beste ideeën nodigen we uit voor de verkiezing van kinderburgemeester. De verkiezing  is in de Huiskamer van de Rotte in Rotterdam Crooswijk. Je vertelt aan de jury waarom jij geschikt bent als kinderburgemeester van de Rotte. De onafhankelijke jury, bestaande uit drie personen, kiest vervolgens de kinderburgemeester.

Voorwaarden

  • Je zit in groep 7 of groep 8 van de basisschool
  • Je woont in de gemeente Lansingerland, Zuidplas of Rotterdam
  • Je bent beschikbaar op vrijdag 30 juni van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 1 juli van 12.00 tot 17.00 uur
  • Je wilt de eerste kinderburgemeester van de Rotte worden
  • Je hebt ideeën hoe je van de Rotte in de toekomst een echte plezierrivier kunt maken

Meedoen

Voldoe jij aan de voorwaarden? Stuur je ideeën voor de toekomst van de Rotte vòòr 31 mei in. Je mag zelf weten hoe je je ideeën instuurt: bijvoorbeeld door ze op te schrijven, te tekenen of er een filmpje of powerpointpresentatie van te maken.