Beleef het Waterfestival aan de Rotte op 1 juli bij de Crooswijkse Bocht

Zaterdag 1 juli is het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijkse Bocht in Rotterdam is tussen 12 en 17 een heerlijke plek voor plezier op en aan de Rotte. Stap in een gratis bootje ter ere van het nieuwe Vaarnetwerk de Rotte, aangelegd door het Recreatieschap Rottemeren. Maak kennis met een boswachter en imker uit de Rottemeren en race mee met de drakenbootwedstrijd. Beleef het strand aan de Rotte, waar je op strandstoel of zitzak met relaxte loungemuziek kunt genieten van een gezonde smoothie. Het Waterfestival aan de Rotte is een samenwerking van Stichting Plezierrivier de Rotte en het Recreatieschap Rottemeren en één van de evenementen van het Rotterdam Water Weekend.

Varen van knooppunt naar knooppunt met kano, sloep of kajuitboot; dat kan met het Vaarnetwerk de Rotte dat 1 juli wordt gelanceerd. Om dat te vieren kun je tijdens het Waterfestival gratis het water op. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproei- en SUP-clinics, een kanopolotoernooi, een rondvaartboot en een drakenbootrace. Het vrolijke pop up eiland Picnic Island meert geregeld aan en je kunt in een kano naar het Picnic Island aan het Noordplein peddelen. Met een gids hardlopen langs de Rotte kan ook. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water.

Strand aan de Rotte
Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een lekker koud biertje, een smoothie of een cocktail in de hand en het zonnetje op je gezicht. Of om plaatjes te schieten en mee te dingen naar de eerste prijs van de fotowedstrijd Rotte plezierrivier. Een stukje verderop vindt om 15 uur het Big Water World plaats, een waterpistolengevecht voor iedereen.

Rottemeren in de stad
Voor het Waterfestival halen we de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de imker en de boswachter van Staatsbosbeheer en test je behendigheid op het obstakelparcours. Een gratis boekje van de ondernemers met tips wat er te doen is in het Rottemerengebied en een plattegrond liggen klaar.

Rotterdam Waterweekend
Het Waterfestival aan de Rotte is een van de activiteiten van het Rotterdam Water Weekend. Tussen 30 juni en 2 juli is het goed toeven in Crooswijk, Noord en het Maritiem District. Er is een breed programma, met onder meer Rotte Picnic Island, het Wijnhaven Festival, 010 City Swim en een maritiem concert van Sinfonia Rotterdam. Meer weten? Kijk op rotterdamwaterweekend.nl