De Rotte wordt een doe- en genietrivier

gezelschap muurkrant

Een primeur tijdens het zesde Rotte café van Stichting Plezierrivier De Rotte op 9 mei 2016: de lancering van de Doekaart, Langs de Rotte. We waren te gast in het gezellige restaurant van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche met prachtig uitzicht over de golfbaan direct achter de Rotte. Daar presenteerde Gudrun Feldkamp een plattegrond voor kinderen waarop te zien is waar zij langs de Rotte iets leuks kunnen doen. ,,Kinderen uit de ‘stenige’ wijken van Rotterdam hebben ook recht op groen, recht op het Rotterdamse platteland,” aldus Feldkamp, directeur van 100%Feldkamp. Zij legde de tientallen toehoorders op levendige wijze uit hoe zij zich inzet om kinderen uit alle lagen van de bevolking – ,,van hipster met designbril tot een moeder met hoofddoek” – de stad uit te krijgen. ,,We hebben zelfs in de steenkoude februarimaand de Winterspelen in dit gebied gehouden. Het was een doorslaand succes.” Onderwijl hield zij de muurkrant van Destaduit.nl omhoog met de oproep om schone modder te brengen. ,,We willen op Nationale Modderdag 29 juni namelijk kids laten glijden in modder die schoon is.”

 

Rebellie aan de Rotte

Gudrun Feldkamp was niet de enige die het Rotte café aangreep om een initiatief aan of in de buurt van de naamgever van Rotterdam toe te lichten. Neem het betoog van ondernemers Karin Nijman en Klaasjan Krook. Zij zijn in het voormalige pand van Kitsch en Kunst het restaurant Rebelz aan de Rotte begonnen met mediterrane gerechten van de Syrische chef-kok Maher Al Sabbagh en een inrichting van de kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, die ook het kunstwerk aan de binnenkant van de Markthal hebben ontworpen. De verrassing van hun presentatie was dat Rebelz aan de Rotte een bijzondere missie heeft: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden op een mooie toekomst. ,,We leiden hen in ons restaurant op tot kok of gastvrouw,” vertelde Nijman. ,,Het is gebleken dat deze vrouwen via een horecatraject beter integreren.”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie