Rotte café toont kansen voor de Rotte

Contacten leggen, inspiratie opdoen en genieten van één van die mooie plekken langs de Rotte. Het Rotte café op 1 juni bij Retraiterie Rottemeren in Bleiswijk was drukbezocht en geanimeerd.

Varen naar het Rotte café

Lekker varen op de Rotte

Tijdens dit Rotte café van Stichting Plezierrivier De Rotte bleek eens te meer dat er voor ondernemers, organisaties en gebruikers veel kansrijke ontwikkelingen zijn rondom de Rotte. Zoals het programma ‘De Rotte verdient het’ en het bijbehorende leefstijlenonderzoek van het Recreatieschap Rottemeren. Na de nodige bezuinigingen wil het Recreatieschap nu samen met ondernemers en organisaties investeren in een toekomstbestendig gebied, met een duidelijke identiteit en met thema’s en verbindingen die aansluiten op de wensen van de recreant. Of het gloednieuwe ondernemersinitiatief R.O.E.R. (Rotte Ondernemen En Recreëren) dat invulling wil geven aan ideeën van ondernemers en organisaties. En tot slot het project verhaallijnen van Stichting Plezierrivier De Rotte en het Recreatieschap Rottemeren, bedoeld om de historie van het gebied te koppelen aan de ruimtelijke, economische en sociaal-culturele opgaven tot ‘het verhaal van de Rotte’, de unieke identiteit van het gebied. Organisaties en ondernemingen kunnen de verhaallijnen als kapstok gebruiken voor bestaande en nieuwe activiteiten, initiatieven en projecten. “De Rotte onderscheidt zich als een rivier die zweeft door het veen, in een Escher-achtig landschap dat voor buitenlanders onbegrijpelijk is: de rivier ligt hoger dan het land en is in de stad helemaal verstopt onder de grond.”

Voor dit zonnige Rotte café was de stichting te gast bij Retraiterie Rottemeren in Bleiswijk. Dankzij de prachtige ligging van de Retraiterie direct aan de Rottemeren en de medewerking van Geen Boot Wel Varen, konden de genodigden bovendien vanuit Rotterdam naar het Rotte café varen. “Een prachtige tocht, echt een feestje” aldus één van de opvarenden.Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie